Bucureşti: Moartea lectorului Amza, învăluită în mister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminaliştii nu exclud nicio ipoteză în cazul profesorului de informatică găsit mort, vineri, lângă un cămin studenţesc de pe Calea Văcăreşti. Cosmin Amza era doctor în contabilitate şi directorul departamentului de învăţământ la distanţă din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu“. Din spusele apropiaţilor, nu avea motive să se sinucidă.

Mai citiţi despre cazul profesorului Cosmin Amza

Unii studenţi de la Titulescu cred că lectorul sinucigaş ar fi avut o iubită în cămin

Un profesor universitar s-a aruncat de pe acoperişul facultăţii

Primele indicii arată că profesorul de informatică s-a sinucis. „Primele cercetări duc la concluzia că ar fi vorba de o sinucidere, dar, momentan, nu scoatem din calcul nicio variantă. Avem în vedere toate aspectele, aşteptăm şi rezultatul autopsiei“, a declarat Şeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş.

Îşi verifica des telefonul

Colegii, studenţii şi ceilalţi apropiaţi ai lui Cosmin au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia şi nu-şi explică ce ar fi putut să îl împingă la acest gest. Soţia, însă, a recunoscut că profesorul era neliniştit cu o noapte înainte şi îşi verifica des telefonul.



Şi studenţii încearcă să găsească diverse explicaţii legate de prezenţa lectorului în cămin. „Nu ştiu ce căuta la etaj pentru că toate sălile de curs din incinta căminului se află la parter. Dacă a urcat până sus este clar că avea de gând să se omoare“, spune Monica, o fostă studentă a profesorului.
Un alt student nu exclude ipoteza unui accident. „Poate s-au ivit probleme la reţeaua de internet a căminului şi o fi ieşit pe scară să-l repare şi a alunecat“, a zis Viorel, un student care a urmat cursurile lectorului în primul an de facultate.

Era îngândurat la cursuri

Studenţii au comentat nefericitul eveniment şi pe bloguri şi şi-au adus aminte de ultimul curs predat de profesor. „În ziua de marţi am asistat la curs, era foarte îngândurat. Ca niciodată, a predat materia cu o voce stresată, ne-a spus că are o problemă din pricina căreia nu dormise de 48 de ore“, comentează Maria pe unul dintre forumuri.

Cosmin Amza a fost descoperit fără suflare vineri, în jurul orei 16.00, în apropierea scării de incendiu, de către administratorul căminului universităţii, Gheorghe Nedelcu. Profesorul a lăsat în urmă doi copii, o fetiţă în vârstă de 12 ani şi un băieţel de numai 5 ani.

Şase morţi suspecte într-o singură zi


Ziua de vineri a fost una blestemată în Capitală. Poliţiştii au avut şase cazuri de morţi suspecte în această zi. Printre acestea şi cea a profesorului Cosmin Amza, de la Universitatea „Titulescu“. „Este un număr destul de mare, dar nu este record. În 1996, au fost 18 cazuri de morţi suspecte în aceeaşi zi, iar, în urmă cu patru ani, 13 cazuri“, a declarat, pentru „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.  

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite