Bucureşti: Dan Diaconescu din nou la DNA: "Este un dosar fabricat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu a fost chemat azi-dimineaţă la DNA pentru audieri. Patronul OTV a declarat că "este un dosar fabricat" şi că "se doreşte oprirea noului partid politic" şi oprirea sa din drumul către preşedinţia ţării.

UPDATE: Dan Diaconescu a ieşit de la DNA după jumătate de oră de audieri. "Este vorba despre un dosar vechi. Deocamdată nu ştiu nici eu prea multe. Am fost chemat mâine dimineaţă la ora 9.00".

Patronul OTV s-a prezentat la audieri la ora 9.30. A coborât din Rolls Royce-ul său alb foarte relaxat şi a răspuns la toate întrebările jurnaliştilor care-l aşteptau în faţa DNA. "Am fost de acord să vin de bună-voie. Nu ştiu de ce am fost chemat, acum o să aflu şi eu. O să vă dau mai multe informaţii la ieşire, cu sau fără cătuşe".

Citeşte şi:

Dan Diaconescu, eliberat: "Renunţ la televiziune şi intru în politică!"
Diaconescu: "E un partid născut în puşcărie. Cătuşele vor fi simbolul electoral"
VIDEO DNA a descins în forţă la OTV şi la Dan Diaconescu acasă

Patronul OTV s-a prezentat la audieri la ora 9.30. A coborât din Rolls Royce-ul său alb foarte relaxat şi a răspuns la toate întrebările jurnaliştilor care-l aşteptau în faţa DNA. "Am fost de acord să vin de bună-voie. Nu ştiu de ce am fost chemat, acum o să aflu şi eu. O să vă dau mai multe informaţii la ieşire, cu sau fără cătuşe", a spus ironic Dan Diaconescu.

El a mai precizat că toate acuzaţiile care i-au fost aduse în ultimii 15 ani au fost soluţionate cu neînceperea urmăririi penale (NUP). "Totul este dezgropat şi se reiau cercetări în cazuri închise. Cred să caute orice ca să mă prindă, de la prima amendă pe care am primit-o. Scopul lor este oprirea noului partid politic şi oprirea mea din drumul către preşedinţie".

Dan Diaconescu a ţinut să-i asigure pe ziarişţti că nu este o glumă tot ceea ce se întâmplă ci un război real în care el încă nu cunoaşte miza.


Percheziţii şi dosare dezgropate

Chemarea sa la audieri vine după percheziţia pe care anchetatorii au făcut-o ieri în sediul OTV, măsură care a fost impusă în dosarul în care Doru Pârv şi Dan Doaconescu sunt acuzaţi de şantaj. "Ei sperau să găsească o casetă veche din 2005. Chiar dacă ar exista acea casetă e clar nu avea cum să mai fie acum în sediul televiziunii. Logica ne arată că anchetatorii şi-au pierdut vremea, numai că ei au urmat doar procedurile", ne-a spus o sursă din cadrul OTV.


Tot miercuri, procurorii anticorupţie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat pe Dan Diaconescu tot pentru şantaj. "Este un dosar vechi, din 2005, în care Dan Diaconescu a dovedit că este nevinovat. Acum se reia ancheta", a mai spus sursa citată".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite