Braşov: Claudiu Campo este magicianul cocktail-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barmanii vor jongla cu sticlele pentru a impresiona publicul
Barmanii vor jongla cu sticlele pentru a impresiona publicul

La numai 25 de ani, Claudiu este unul dintre cei mai buni barmani din ţară. Pentru el flair-ul şi prepararea cocktail-urilor nu au niciun secret.

Claudiu spune că pasiunea pentru jonglatul cu sticle în aer (flair- n.r) s-a născut în urmă cu patru ani, când l-a văzut pe fratele său, şi el barman, evoluând la un concurs local. „Am fost să îl susţin şi a câştigat locul I. De atunci s-a născut o simpatie pentru flair. După o lună am vorbit cu el să mă angajez la barul unde lucra el. Mai furam meserie de la un barman de acolo şi exersam flair-ul. Până am învăţat să fac bine jongleriile, cred că am spart sute de sticle", îşi aminteşte Claudiu.

A luat lecţii de la specialişti

În vara lui 2007, tânărul a plecat pe litoral, unde a lucrat la un club din Jupiter. În septembrie s-a întors acasă şi, împreună cu alţi doi prieteni, şi-a deschis o agenţie de barmani, prin intermendiul căreia a participat la foarte multe evenimente. „Mergeam în toată ţara şi făceam un show la bar de câte zece minute, timp în care preparam un cocktail cât mai spectaculos. În primăvara anului trecut am rămas doar doi şi ne-am deschis altă agenţie şi o şcoală de barmani", povesteşte Claudiu.

Pentru a-i putea învăţa cât mai multe pe cursanţi, aceştia au participa la training-uri naţionale şi internaţionale. Au învăţat de la cei mai buni specialişti în domeniu cum se prepară fiecare băutură în parte, începând de la cafea până la vin sau votcă. Pentru că erau foarte buni, Claudiu şi prietenul său au primit multe oferte de lucru. Cea mai tentantă a fost aceea a unui club din Braşov, situat vizavi de gară. Acolo, showu-rile oferite de ei pot fi admirate în fiecare weekend.

Vrea să fie cel mai bun barman

În paralel cu aceste activităţi, Claudiu nu a încetat să se antreneze pentru competiţiile de profil. A participat atât la concursuri naţionale, cât şi internaţionale. „Primul la care am participat a fost Bar Master Competition, în 2006, unde cred că am ocupat locul 10 sau 11. În 2007 am participat la un concurs internaţional, intitulat MBA6, unde au participat peste 30 de barmani din toată lumea. M-am calificat în finală, în primii zece. Am participat şi la Champions Flair Crash, care se ţine anual în Bucureşti, şi în ultimii trei ani m-am calificat în finală. Anul trecut am obţinut locul 4. Săptămâna viitoare va avea loc finala la Bar Master Competition, iar în clasamentul general sunt pe locul doi", mai spune Claudiu. Tânărul speră să obţină primul loc, iar în doi ani îşi doreşte să ajungă cel mai bun barman din lume. „E foarte greu, dar nu se ştie niciodată. Dacă ai ambiţie şi dacă îşi doreşti cu adevărat ceva, nu are de ce să nu se îndeplinească", spune Claudiu.  

Întrebări şi răspunsuri:

Cât de grele sunt competiţiile?

Criteriile de punctare sunt destul de drastice. Ţi se punctează gradul de dificultate, originalitatea şi varietatea. Contează numărul de obiecte pe care îl foloseşti, precum şi interacţiunea cu publicul.

Ce cocktail-uri sunt la modă acum?

Cele fresh, cât mai naturale, fără siropuri. Iarna se recomandă însă cele mai tari, iar vara cele fresh. Important este ca băutura să fie de calitate, iar ingredientele să fie proporţionate corespunzător, altfel strici cocktail-ul.

Ce-i place:

Îmi place bartending-ul, normal, apoi îmi mai place să schiez, forbalul, nu neapărat să practic cât să-l privesc, îmi place să ascult muzică şi să ies cu prietenii în cluburi.

Ce nu-i place:

Nu-mi place ipocrizia din politică, nu-mi plac minciunile care se spun în presă şi „filmele" din 2012, în sensul că în 2012 va veni sfârşitul lumii etc.

Profil:

Data şi locul naşterii: 22 septembrie 1985

Studii: Student la Facultatea de Management, Universitatea Spiru Haret

Familie:  Părinţi, un frate

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite