Liviu Dragnea: blaturi cu fondurile UE, mister în declaraţia de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Nicolae Dragnea (foto Adevărul)
Liviu Nicolae Dragnea (foto Adevărul)

Un audit recent al Comisiei Europene a scos la iveală probleme grave la contractele semnate de Liviu Dragnea, preşedintele CJ Teleorman, pentru repararea a două drumuri judeţene, susţin surse guvernamentale. Dacă se dovedeşte că CJ Teleorman ar fi licitat „cu dedicaţie” proiectele către firma unor apropiaţi ai lui Dragnea, toate contractele din axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR) pentru România ar putea fi anulat

Reporterii „Adevărul de Seară” au găsit neclarităţi în declaraţiile de avere ale Liviu Dragnea, cel care se află în mijlocul auditului Comisiei Europene.
Astfel, în 2009, el declara că deţine 10 terenuri cu o suprafaţă totală de 32.986 de metri pătraţi, cinci clădiri cu o suprafaţă totală de 4.479 de metri pătraţi, plus alte două în construcţie şi Hotelul Turris din Turnu Măgurele. Anul trecut, însă, se pare că a „sărăcit“, rămânând doar cu trei terenuri cu o suprafaţă de 11.123 de metri pătraţi şi trei clădiri cu o suprafaţă totală de 1.684 de metri pătraţi.
 „Le-am vândut, nu vedeţi că am precizat asta în declaraţia de avere. Şi dacă aveţi o problemă, în loc să munciţi atâta, de ce nu sesizaţi ANI?!”, a spus Liviu Dragnea pentru „Adevărul de Seară”.  Ceea ce am şi făcut. Am aflat, astfel, că ar fi trebuit, conform legii, să explice ce s-a întâmplat cu aceste imobile şi terenuri şi, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Integritate, ar putea fi chemat să dea explicaţii.
„Venitul obţinut în urma unor vânzări de terenuri trebuie să se regăsească în declaraţia de avere. Orice tranzacţie va fi notată în această declaraţie. În cazul în care obligaţiile nu sunt respectate, persoana care declară va intra sub incidenţa Legii 176/ 2010”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, un reprezentant al Direcţiei Juridice a A.N.I. „Dacă din activitatea de evaluare rezultă că există diferenţe semnificative, inspectorul de integritate informează despre aceasta persoana în cauză şi are obligaţia de a o invita pentru a prezenta un punct de vedere”, se arată în articolul 14 din Legea 176/2010.

Citat

„Le-am vândut, nu vedeţi că am precizat asta în declaraţia de avere? Şi dacă aveţi o problemă, în loc să munciţi atâta, de ce nu sesizaţi ANI?!”,
Liviu Dragnea,
Preşedintele CJ Teleorman

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite