Incendiatorii Coranului, arestați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pastorul american Terry Jones, a fost arestat pentru scurtă vreme pentru că a condus o manifestație în fața unei moschei situată în orașul Dearborn, din statul Michigan, fără a avea autorizație, informează AFP.

Un judecător le-a interzis pastorului Jones şi asistentului său Wayne Sapp, care s-au făcut cunoscuți prin arderea Coranului, să protesteze, deoarece acțiunea lor ar duce la tulburarea liniștii publice.

Jonea a susținut că dreptul său de a protesta împotriva islamului este garantat de primul amendament al Constituţiei americane și a adăugat că Coranul ”promovează activităţile teroriste de-a lungul lumii”.

Potrivit șeful poliţiei din Dearborn, Ronald Haddad, citat de AFP, la adresa celor doi pastori au fost lansate amenințări serioase în cazul în care manifestaţia ar fi fost autorizată.

Terry Jones şi Wayne Sapp au fost condamnaţi în final la o amendă de un dolar fiecare. După ce au refuzat să plătească, cei doi au fost băgaţi după gratii vreme de o oră, după care s-au răzgândit.

Terry Jones și Wayne Sapp sunt cei doi pastori americani care au ars Coranul pe 20 martie, provocând proteste violente în lumea arabă, în special în Afganistan.

În timpul unor astfel de proteste, un grup de afgani a luat cu asalt sediul ONU din Mazar-i-Sharif, și a ucis 12 persoane, printre care se afla și românul Filaret Moțco.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite