VIDEO Ziua porţilor deschise la Casa Albă: Familia Obama a avut peste 30.000 de invitaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama şi familia sa au deschis porţile Casei Albe luni, cu ocazia zilei de Paşti, cu participarea unor staruri venite să întreţină circa 30.000 de invitaţi ai acestei tradiţionale sărbătoriri prezidenţiale care datează din secolul al XIX-lea, informează AFP.

Selecţionate prin tragere la sorţi, gazdele s-au dispersat între diferite atracţii organizate pe imensa peluză a reşedinţei prezidenţiale, între care lecturi de poveşti făcute de romanciera J.K.Rowling, celebra autoare a seriei 'Harry Potter', şi actriţa Reese Witherspoon, laureată a premiului Oscar.

Mai citiţi şi:

Barack Obama dă liber la forări în SUA

Un tânăr american a recunoscut că a complotat să-l asasineze pe Obama

Pe o scenă, cântăreţul canadian Justin Bieber /noul idol al adolescentelor/ a susţinut un concert în mijlocul invitaţilor, în faţa Primei doamne Michelle Obama şi a fiicelor sale, Sasha şi Malia, la câteva zeci de metri de activităţi sportive animate de jucătorii echipei de fotbal american 'Redskins' din Washington.

Michelle Obama, care s-a angajat în lupta împotriva obezităţii infantile, a distribuit fructe proaspete şi băuturi naturale.

Organizarea unei sărbători în ziua de Paşti la reşedinţa preşedintelui SUA datează din 1878. Ea a avut loc în fiecare an de atunci, cu excepţia perioadelor celor două războaie mondiale.

La amiază, Barack Obama s-a dus cu alai la stadionul echipei locale de base-ball 'Nationals', în sudul capitalei federale, pentru a lansa prima minge a sezonului într-un derby al coastei estice a SUA, adversara acesteia fiind echipa 'Phillies' din Philadelphia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite