SUA: 12 persoane din clanul mafiot Gambino au fost arestate la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai cunoscute familii ale Cosa Nostra din New York, clanul mafiot Gambino, a pierdut, marţi, 12 persoane suspectate că ar face parte din această organizaţie, după cum a anunţat un procuror general al forţelor de ordine, conform AFP.

Conform sursei citate, persoanele arestate au fost inculpate pentru escrocherie, crimă, proxenetism, trafic de stupefiante şi pariuri ilicite. Un al 13-lea acuzat a fost arestat vineri, iar un al 14-lea este căutat, a precizat procurorul Preet Bharara în comunicat.

Mai citiţi şi:

26 de mafioţi au fost arestaţi în Palermo şi S.U.A.

Mafiotul din Cosa Nostra, capturat în Bucureşti după 20 de ani de fugă, a fost vândut de propria familie

Personajul cel mai important al acestei operaţiuni efectuate de FBI, Daniel Marino, în vârstă de 69 de ani, considerat drept unul dintre liderii actuali ai clanului, a fost inculpat în special pentru două crime, respectiv pentru uciderea lui Thomas Spinelli în 1989 şi a nepotului său Frank Hydell în 1998, precizează Parchetul.

Prima crimă viza să îl împiedice pe Spinelli să depună mărturie în faţa unor juraţi, iar cea de-a doua să îl pedepsească pe Hydell, care colabora cu anchetatorii, adaugă comunicatul.

Onofrio Modica, în vârstă de 46 de ani, din New Jersey (la vest de New York) a fost inculpat pentru două crime, dintre care una reprezenta o reglare de conturi între traficanţi de droguri şi cealaltă viza un trecător, în 1987.

Şapte dintre presupuşii mafioţi sunt acuzaţi de proxenetism faţă de tinere, dintre care una era adolescentă în momentul faptelor, petrecute în 2008 şi 2009, continuă Parchetul.

"Mafia este mai puţin flamboaiantă, dar există în continuare", a declarat Procurorul. "Astăzi, familia Gambino şi-a pierdut unul dintre lideri şi câteva dintre starurile emergente", a adăugat el, precizând că Parchetul "îşi va continua lupta alături de FBI".

Persoanele arestate, printre care figurează şi o femeie, au vârste cuprinse între 24 şi 69 de ani şi riscă pedepse începând de la cinci ani de închisoare pentru pariuri ilicite, până la detenţie pe viaţă pentru crime, escrocherii sau proxenetism faţă de o minoră.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite