Egipt: A fost descoperit un tunel prin care se face contrabandă cu Fâşia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile egiptene au decoperit un tunel prin care pătrundeau maşini de contrabandă în Fâşia Gaza. Tunelul a fost decoperit în regiunea Al-Dehniya, la sud de punctul de frontieră Rafah, chiar în timpul desfăşurării unei operaţiuni de contrabandă,  anunţă AFP.

Poliţiştii percheziţionau zona în timp ce contrabandiştii încercau să scoată două maşini din tunel. A avut loc un schimb de focuri,  însă infractorii au reuşit să fugă cu maşinile furate.

Autorităţile de la Cairo şi-au intensificat lupta împotriva contrabandei în Gaza, atât subteran, cât şi pe mare, sub presiunea Statelor Unite şi a Israelului, pentru a împiedica aprovizionarea militanţilor palestinieni cu arme.

Asemenea tuneluri sunt descoperite fecvent în Rafah, singura zonă necontrolată de israelieni prin care se poate pătrunde sau ieşi din Gaza Majoritatea acestor tuneluri sunt folosite pentru a introduce în Gaza alimente, aparate electrocasnice sau animale.

Populaţia din acest teritoriu s-a bazat pe vasta reţea de tuneluri, de când Israel şi Egipt au blocat orice mijloc de ajutor, ca urmare a preluării puterii de către Hamas, în iunie 2007.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite