Ahmadinejad: "SUA nu au curaj să atace Iranul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmadinejad: Iranul ar putea îmbogăţi uraniu în scopuri medicale
Ahmadinejad: Iranul ar putea îmbogăţi uraniu în scopuri medicale

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a minimalizat luni, într-o conferinţă de presă la Brasilia, posibilitatea unui atac militar împotriva ţării sale din partea Israelului sau a SUA.

Fără să-şi ascundă un surâs ironic, preşedintele iranian a adăugat că este clar chiar şi pentru persoanele "întârziate mental", că "Israelul şi SUA nu au curajul să atace Iranul, nici nu se gândesc la aceasta".

Liderul iranian a mai zis că "era atacurilor militare s-a terminat", "armele şi ameninţările sunt de domeniul trecutului", în prezent fiind "epoca dialogului şi înţelegerii".

Ahmadinejad a avut o întrevedere luni de trei ore cu omologul său brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, cu care a abordat problema programului nuclear iranian.

Lula a afirmat luni dreptul Iranului la un program nuclear civil, dar l-a invitat pe omologul său iranian să găsească o soluţie corectă cu marile puteri în dosarul nuclear.

Vizita de 24 de ore în Brazilia a conducătorului iranian a fost precedată de mai multe manifestaţii împotriva politicii iraniene în domeniul drepturilor omului. După Brazilia, Mahmoud Ahmadinejad îşi va continua - marţi - turneul sud-american în Bolivia şi Venezuela pentru a căuta sprijinul conducătorilor de stânga în faţa ţărilor occidentale în dosarul nuclear.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite