Trupele britanice ale NATO vor începe în câteva luni retragerea din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele britanice îşi pregătesc retragerea din Afgansitan până în 2014, este declaraţia Secretarului Apărării, conform unui document secret care a apărut în Marea Britanie.

Preşedintele Hamid Karzai va anunţa un calendar pentru această tranziţie, marţi, în cadrul unei conferinţe internaţionale din Kabul, relatează Sky News.

Conform documentului, retragerea trupelor NATO din Afganistam va începe în câteva luni, urmând ca forţelede securitate afgane să preia controlul asupra operaţiunilor militare, până la sfârşitul lui 2014.

Această dezvăluire vine după ce ministrul britanic de externe, William Hague, a sugerat că trupele britanice s-ar putea retrage până în 2014, dar a subliniat că guvernul "nu stabileşte un calendar pentru ceea ce se va întâmpla în următorii ani".

Secretarul Apărării, Liam Fox, a refuzat să comenteze informaţiile din documentul secret, dar a menţionat că premierul s-a exprimat foarte clar că nu vrea trupe în Afganistan după 2015.

"Acesta a fost scopul nostru dintotdeauna: să obţinem succesul în misiunea care îşi propune ca  forţele afgane să fie capabile să-şi asigure propria securitate, până în 2014", a spus Liam Fox.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite