Papa apără lipsa de reacţie a Vaticanului în timpul Holocaustului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Papa ia apărarea Vaticanului faţă de acuzaţiile de indiferenţă privind exterminarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial.

În timpul unei vizite la cea mai mare sinagogă din Roma, Papa Benedict XVI a precizat că Vaticanul a ajutat evreii în tipul exterminări naziste într-un mod "ascuns şi discret". Suveranul pontif a răspuns astfel unor acuzaţii lansate de unul dintre liderii evreilor italieni care a înfierat "tăcearea" şi lipsa de reacţie din timpul războiului a Papei Pius XII, asupra căruia au fost declanşate rpocedurile de sanctificare.

Papa a conchis că "din nefericirea" suferinţa comunităţii evreieşti din acea perioadă a rămas nebăgată în seamă de mulştă lume, însă Vaticanul a oferit întotdeauna sprijin, într-un mod discret, celor care îl solicitau.

Papa Benedict XVI a viozitat pentru a treia oară un templu evreiesc de la alegerea sa, în 2005. Gestul său este văzut ca un semn de reconciliere între catolici şi evrei. Comunitatea evreiască este scandalizată de intenţia Vaticanului de a-l sanctifica pe Papa Pius al XII-lea.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite