Rusia se îndoieşte de scopul real al amplasării scutului antirachetă american în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scut antirachetă
Scut antirachetă

Moscova nu s-a obişnuit cu ideea că România, şi poate şi Bulgaria, vor găzdui elemente ale scutului antirachetă american. Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Andrei Nesterenko, a declarat că Rusia "are întrebări serioase" cu privire la obiectivul real al proiectului SUA.

"Avem în continuare întrebări serioase privind adevăratul obiectiv al sistemului american antirachetă", a precizat Nesterenko în cadrul unei conferinţe de presă.

"Vom continua să ne opunem tuturor actelor îndoielnice şi unilaterale care pot avea un impact negativ asupra securităţii internaţionale", a afirmat el, citat de Mediafax.

Scutul antirachetă este noul motiv de ceartă dintre Moscova şi Washington. De altfel, Kremlinul a criticat şi prima variantă a proiectului american care prevede amplasarea de rachete interceptoare în Cehia şi Polonia.

Noul sistem, prezentat în septembrie 2009 de administraţia lui Barack Obama, în urma unei reevaluări a ameninţării balistice iraniene, este destinat contracarării rachetelor cu rază de acţiune scurtă şi medie. Această nouă abordare fusese salutată de Moscova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite