Soţii francezi pot ajunge în închisoare dacă îşi insultă soţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii sau soţiile din Franţa care îşi insultă partenerii din cauza aspectului fizic sau acuză de infidelitate pe nedrept, ar putea ajunge în închisoare, conform unei legi care a transformat "violenţa psihică" în infracţiune.

Pedeapsa pentru încălcarea legii este închisoare de până la trei ani şi amendă de 75.000 de euro, potrivit The Daily Telegraph.

Magistraţii francezi au spus despre noua lege că este "inaplicabilă", argumentând că insulta şi agresiunea verbală sunt concepte extrem de greu de definit şi de dovedit. Mai mult, ei susţin că legea va creşte numărul de conflicte în familie. "Bărbaţii care îşi bat soţiile se pot folosi de această lege în apărarea lor, spunând că au fost victima unei violenţe psihice", a spus Virgine Duval, secretarul naţional al celui mai mare sindicat al magistraţilor din Franţa.

Pe de altă parte, Nadine Morano, secretar de stat al Familiei şi Solidarităţii, a declarat că legea reprezintă un pas important, în condiţiile în care nu doar loviturile dor, ci şi cuvintele

Legea va fi aplicată atât în cazul cuplurilor căsătorite, cât şi în cel al cuplurilor care trăiesc în concubinaj.

Proiectul de lege, aprobat în unanimitate de parlamentarii francezi, defineşte violenţa psihică drept "acte repetate constituit de cuvinte", inclusiv insulte, sau mesaje text repetate care "degradează calitatea vieţii şi provoacă o schimbare în starea mentală sau fizică a unei persoane."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite