Jaroslaw Kaczynski candidează la preşedinţia Poloniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al fostului preşedinte polonez Lech Kaczynski care a decedat la 10 aprilie într-un accident aviatic, la Smolensk, va candida la alegerile prezidenţiale de la 20 iunie, relatează Radio Polonia, în pagina online.

Partidul polonez conservator Lege şi Justiţie (PiS) a anunţat astăzi oficial candidatura acestuia.

Anunţul a fost făcut cu numai câteva ore înainte de termenul-limită, stabilit de Comisia Electorală Naţională pentru ora 16.15 (17.15, ora României), pentru declararea intenţiilor candidaţilor.

Preşedintele actual al Poloniei, Bronislaw Komorowski, a convocat alegeri prezidenţiale pentru data de 4 iunie, după ce fostul şef al statului, Lech Kaczynski, şi-a pierdut viaţa, în 10 aprilie, într-un accident aviatic produs la Smolensk, în vestul Rusiei.

Campania electorală va fi puternic influenţată de accidentul aviatic de la Smolensk (vestul Rusiei). Toţi cei 96 de pasageri ai avionului Tupolev 154 al preşedintelui polonez au murit în urma prăbuşirii aparatului de zbor. Delegaţia, din care făceau parte numeroşi demnitari şi comandanţi militari, urma să participe la ceremoniile organizate la împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, comis în 1940 la ordinele liderului sovietic Iosif Stalin.

Jaroslaw Kaczynski era favorit în cadrul partidului Lege şi Justiţie pentru continuarea "misiunii" fratelui său Lech Kaczynski.

Adam Bielan, şeful echipei de campanie al lui Lech Kaczynski în alegerile din 2005, afirmă că Lech Kaczynski a dorit întotdeauna ca Jaroslaw să devină preşedinte într-o bună zi.

Candidaţii vor putea strânge până la 26 mai cele 100.000 de semnături necesare pentru a participa la scrutin.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite