VIDEO Anna Chapman este frumoasa rusoiacă arestată pentru spionaj în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra rusoaică cu părul roşcat Anna Chapman, implicată în scandalul de spionaj recent iscat între Moscova şi Washington, a fost, ieri, arestată de FBI, fiind acuzată că lucrează ca agent secret în beneficiul Rusiei.  

Presa internaţională a publicat imagini cu tânăra Chapman, iar tabloidul Daily Mail i-a realizat un profil.

Vorbeşte fluent limba rusă şi engleză şi are cunoştinţe de limbă germană şi franceză. RussianTV susţine că Chapman este căsătorită cu un britanic, deşi alte rapoarte pretind că ar fi divorţat.

În vârstă de 28 de ani, Chapman a trăit şi a lucrat în Londra timp de cinci ani înainte de a deveni un presuspus agent secret rus.

Are o diplomă de masterat în economie de la Universitatea Prietenia Poporului din Moscova. Conduce o agenţie imobiliară online numită Property Finder Ltd  din New York, potrivit profilului său de LinkedIn.

Rusoaica susţine că a lucrat ca un "sclav" pentru Barclays Bank din Londra între 2004 şi 2005. Barclays neagă acest lucru. A trăit într-un apartament într-o zonă rezidenţială din Manhattan, unde a fost şi reţinută.

Anna Chapman şi presupuşii ei parteneri au fost acuzaţi de conspiraţie pentru a acţiona ca agent al unui guvern străin, precum şi conspiraţie pentru a comite spălării banilor

Potrivit unui document al instanţei utilizat împotriva ei, ea a cumpărat un telefon mobil sub pseudonimul Irine Kustov, oferind o adresă falsă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite