Sarkozy pierde alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) al preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, a pierdut primul tur al alegerilor regionale de ieri, potrivit primelor exit-poll-uri.

UMP ar fi obţinut 26,7%, în timp ce Partidul Socialist este cotat cu 30%, conform exit-poll-ului realizat de Institutul TNS-Sofres/Logica pentru „Le Monde“.

Carla Bruni şi Nicolas Sarkozy: Ménage à quatre
Alianţă în UE contra rechinilor financiari

Diferenţa între cele două formaţiuni este mai mică în exit-poll-ul realizat de OpinionWay şi citat de „Le Figaro": 29,1% pentru socialişti şi 27,3 pentru dreapta aflată la putere.

Frontul Naţional, partid de extremă dreapta, a obţinut 12%, iar coaliţia „Europe Ecologie" - 12,3%. Cel de-al doilea tur va avea loc la 21 martie.

Participare redusă

Prezenţa a fost redusă, mai mult de 50% din francezi preferând să nu voteze pentru alegerea consiliilor din cele 26 de regiuni.

Scrutinul este unul deosebit de important pentru Nicolas Sarkozy, aflat la jumătatea mandatului.

Popularitatea sa a scăzut ca urmare a şomajului ridicat (peste 10%), a reducerii cheltuielilor bugetare şi a unor nemulţumiri legate de salariile mari ale managerilor, de creşterea insecurităţii sociale şi de problema imigranţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite