Întâlnire-surpriză pentru preşedintele Băsescu la Berlin, cu un grup de copii rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surpriză pentru preşedintele Traian Băsescu, în debutul vizitei oficiale pe care o întreprinde la Berlin: a fost întâmpinat, la palatul prezidenţial din Berlin, de un grup de copii români, cei mai mulţi de etnie romă.

 La primirea de către preşedintele german Christian Wulff, pe peluza din spatele Palatului Bellevue, un grup de copii fluturau steaguri româneşti şi germane. După ceremonialul oficial care a precedat convorbirile cu preşedintele  german, Traian Băsescu s-a întreţinut, timp de câteva clipe, cu copiii prerzenţi pe peluză.

Este în obiceiul preşedinţiei germane ca, la vizitele oficiale, să invite copii din clase care studiază în limba oficialului oaspete. “Suntem de câteva luni aici, părinţii noşttri lucrează legal”, ne-au spus copiii invitaţi de preşedinţia germană.
La Berlin, preşedintele Băsescu are astăzi convorbiri cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, şi cu cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, va participa la o conferinţă cu tema economică organizată la sediul Deutsche Bank şi va discuta cu reprezentanţii comunităţii româneşti din  Germania şi ai germanilor originari din România.


Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite