România a cucerit şase medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de argint şi cinci de bronz la cea de a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie "D. Mendeleev". Competiţua a avut loc în perioada 27 aprilie - 3 mai 2010, la Baku (Azerbaidjan), a informat Ministerului Educaţiei.

Echipa României va reveni în ţară mâine, la ora 18.20, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", anunţă un comunicat al ministerului de resort. 

Medalia de argint a fost obţinută de Nicolae Crainic, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi. Medaliile de bronz au fost adjudecate de Ioana Zamfir, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, Claudia Mihaela Pop, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, Dan Mihai Mercea, elev în clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea, Octav Căldăraru şi Petre Buciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

La competiţia din acest an au participat peste 90 de elevi din 14 ţări, şi a constat în trei probe a câte cinci ore, două probe teoretice şi o probă practică.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite