Ministerul Muncii promite un sistem electronic pentru pensiile românilor din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Muncii a promis ca până la sfârşitul anului să pună la punct un sistem de declaraţii electronice prin care românii din străinătate să nu mai fie obligaţi să se deplaseze pe distanţe foarte mari pentru a-şi depune actele de pensionare.

În cadrul discuţiilor avute cu asociaţiile din diaspora, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a făcut trimitere în primul rând la românii din Statele Unite, Canada sau Australia. Potrivit lui Şeitan, Parlamentul va vota, cel mai probabil, în septembrie şi proiectul guvernamental al Legii pensiilor.

Citeşte şi:
Românii din străinătate cer eliberarea rapidă a actelor şi constituirea unui consulat la Seattle

"Nu-i de ascuns faptul că noi chiar modificăm serios Legea pensiilor în România, suntem foarte avansaţi cu ea în Parlament, în septembrie probabil că o să fie şi aprobată, ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare şi o nouă abordare a pensiilor", a spus ministrul Muncii.

În cadrul unei serii de dezbateri care au loc în perioada 16-19 august, la Mangalia, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, reprezentanţi ai unor asociaţii ale românilor din întreaga lume îşi prezintă proiectele economice, sociale şi culturale realizate inclusiv din fonduri europene, transmite Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite