Hamburgerii pot declanşa astmul la copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din ţările bogate care mănâncă trei hamburgeri pe săptămână sau mai mulţi riscă mai mult să aibă astm, arată un studiu internaţional. Un regim mediteranean, bogat în fructe, legume şi peşte pare a avea un rol protector.

Cercetătorii germani, în colaborare cu specialişti din întreaga lume au ajuns la concluzia că regimul alimentar nu pare a determina o creştere a sensibilităţii la alergenii comuni (polenurile), dar ar putea avea o influenţă asupra frecvenţei astmului sau a respiraţiei şuierătoare. În schimb, consumul a trei hamburgeri sau mai mulţi pe săptămână se asociază cu o prezenţă crescută a astmului şi a respiraţiei şuierătoare.

 Aproape 30 000 de copii au făcut şi teste de alergie. Au fost analizate datele referitoare la 50 000 de copii din 20 de ţări, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. Datele se referă la perioada cuprinsă între 1995 până în 2005. În chestionarele completate de părinţi erau trecute obiceiurile alimentare şi dacă sufereau de astm sau de respiraţie şuierătoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite