UPDATE PSD acuză TVR că a denigrat memoria lui Adrian Păunescu. TVR răspunde cu o listă a emisiunilor dedicate poetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD, supărat că TVR nu a transmis înmormântarea lui Adrian Păunescu, acuză postul naţional de televiziune de denigrarea memoriei poetului şi cere audierea conducerii.

Social-democraţii vor solicita în comisiile Parlamentului a conducerii TVR, pentru ca acesta să explice de ce a "aranjat" difuzarea unei emisiuni de denigrare a memoriei poetului chiar în momentul în care avea loc înmormântarea acestuia.

TVR a prezentat în emisiunea "Ultima Ediţie", difuzată începând cu ora 13.00, legăturile strânse pe care Adrian Păunescu le-a avut cu soţii Ceauşescu şi cu regimul comunist într-o discuţie cu publicistul Andrei Cornea.

"Am solicitat colegilor noştri din Comisia de Cultură a Senatului să interpeleze conducerea TVR şi să solicite audierea preşedintelui şi a celorlalte persoane cu funcţii de conducere faţă de atitudinea profund nedemocratică şi antiromânească a TVR. Dacă la moţiunea de cenzură numai discursurile primului ministru şi a celor de la Putere au fost date (difuzate, n.r.), probabil că TVR nu consideră important şi nici democratic să transmită poziţia partidelor care nu sunt la putere, a PSD şi a PNL. Faptul că ieri (duminică, n.r.), TVR nu numai că nu a transmis momentul înmormântării lui Adrian Păunescu, ci dimpotrivă, a aranjat în mod evident o emisiune de denigrare a memoriei acestuia, este un act de slugărnicie politică şi un act antiromânesc, care, din punctul nostru de vedere, trebuie să nu treacă fără a fi sancţionat", a declarat Ponta, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

UPDATE Televiziunea Română a răspuns afirmaţiilor liderului PSD cu o listă o emisiunilor dedicate lui Adrian Păunescu

"TVR a reflectat dispariţia poetului Adrian Păunescu, după cum urmează:

·         Vineri, 5 noiembrie 2010, pe canalul TVR 1, la ora 18.30, a fost difuzat filmul “CENACLUL FLACĂRA: Te salut, generaţie în blugi!”. Filmul a fost preluat şi de TVR Internaţional.

·         Vineri, 5 noiembrie 2010, pe TVR 3, la ora 16.00, în cadrul emisiunii Regionalia, în cadrul duplexului Bucureşti – Iaşi s-a abordat tema Adrian Păunescu.

·          Vineri, TVR 3 a transmis,  la ora 23.00, emisiunea “Din Arhiva TVR”, care  a avut  ca temă  “In memeoriam Adrian Păunescu”.

·         Sâmbătă, 5 noiembrie 2010, postul TVR Cultural a transmis la ora 20.00 emisiunea “De la Bârca la Bucureşti”.

·         Sâmbătă, 6 noiembrie 2010, TVR 2 a difuzat fillere cu Adrian Păunescu (poezie recitată de către autor), care au însumat o durată de două ore şi jumătate.

·         Pe TVR Internaţional a fost reluată sâmbătă emisiunea “De la Bârca la Bucureşti”.

·         Duminică, 7 noiembrie 2010, TVR 2 a difuzat, de la  la ora 23.00  înregistrarea ultimului  spectacol „Cenaclul Flacăra” .

       Acestea au fost emisiunile difuzate de TVR,  fără a lua în calcul şi materialele difuzate în cadrul jurnalelor de ştiri", se arată în răspunsul Televiziunii Române remis către "Adevărul".

       "Referitor la  declaraţiile  publicistului Andrei Cornea la emisiunea “Ultima oră”, TVR,  în calitate  de televiziune publică are, în cadrul emisiunilor,  invitaţi  din diferite sectoare de activitate şi cu puncte de vedere diferite, încurajând astfel pluralismul de idei. TVR nu poate interveni asupra libertăţii de exprimare a invitaţilor din cadrul emisiunilor", se mai arată în documentul trimis de TVR.

Postul public de televiziune a răspuns şi acuzaţiilor lui Ponta privind abordarea editorială în cazul moţiunii de cenzură.

"TVR 1 a transmis dezbaterea moţiunii de cenzură pe 27 octombrie, între orele 11,00-14.00; 14,40-17,10 şi de la 18,10-18,35. În intervalul orar 14,40-17,10, al treilea vorbitor a fost preşedintele PSD, Victor Ponta. Discursul său a fost transmis integral. Imediat dupa  Victor Ponta, au mai vorbit Adrian Năstase, Mircea Dobre şi Nicu Bănicoiu, tot de la PSD.

În timpul ediţiei speciale din 27 octombrie  2010, timpii dedicaţi exprimării punctelor de vedere au fost : 5026 secunde pentru Putere, 4382 de secunde pentru Opoziţie şi 203 de secunde alocate Independenţilor", se arată în documentul TVR remis către adevarul.ro.

Adrian Păunescu a fost înmormântat duminică cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Bucureşti, deaorece în urmă cu şapte ani Ion Iliescu l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Peste 3.000 de oameni - rude, prieteni, colaboratori, discipoli şi admiratori anonimi - l-au condus pe ultimul drum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite