Ponta: Modelele mele sunt Blair şi Zapatero, nu Castro şi Guevara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD

Tânărul preşedinte al PSD-ului a declarat duminică la un post de televiziune că modelele sale politice de stânga sunt, nu Fidel Castro şi Che Guevara, ci Tony Blair şi Jose Zapatero. El i-a răspuns astfel democrat-liberalului Cristian Preda, care l-a criticat deoarece la o emisiune la care a participat alături de Crin Antonescu a precizat că ei doi, lideri ai opoziţiei, sunt precum Fidel Castro şi Ernesto Guevara.

"Povestea aia cu Guevara, cu Fidel Castro, am citit foarte mult despre ei, nu au fost deloc un model nici politic, nici uman pentru mine, au fost o perioadă. Domnul Preda (europarlamentarul PD-L Cristian Preda-n.r.) stă la Bruxelles şi citind numai pe net, netrăind în România, nu a înţeles că eu  nu am spus niciodată că sunt modele. Cred că domnul Preda ştie foarte bine cine sunt Tony Blair şi Zapatero, ei sunt modelele mele. Ăsta este modelul de partid de stânga european pe care eu îmi doresc să merg cu PSD", a subliniat Ponta.

"Domnul Preda, stând la Bruxelles, nu ştie că de salarii în România nu se ocupă Che Guevara şi Fidel Castro, ci colegul dânsului, domnul Boc, nu ştie că domnul Videanu ne-a zis că dacă vrem pensii să băgăm bani în pensiile private, nu ştie că domnul Manţog, colegul dânsului de partid ia o mulţime de bani şi e trimis în şapte dosare în judecată. E uşor să stai la Bruxelles, ca Lenin în Elveţia, ştiţi, când trimitea scrisori şi nu ştia ce s-a întâmplat în Rusia. Cred că domnul Preda dacă vine la PD-L aici o să aibă atât de multe lucruri de reformat încât nu o să mai aibă o problemă cu PSD", a continuat Ponta să răspundă acuzelor democrat-liberalului Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite