Băsescu le-a spus jurnaliştilor că ar putea instala ei o ţeapă „în fața Antenei 3“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, le-a spus jurnaliştilor, luni, la sediul de campanie, răspunâzând unei întrebări, că ar putea instala ei înşişi o ţeapă în faţa televiziunii Antena 3 pentru „unul care spune că nu vom avea puterea până nu punem mâna pe justiţiei".

Un reporter l-a întrebat pe preşedinte de ce înainte de finalul votului vorbea despre pregătirea unor fraude uriaşe în procesul de votare, iar în prezent se raportează la rezultatul votului ca fiind corect şi acceptat de toată lumea.

Băsescu a răspuns că sunt câteva sute de incidente electorale, iar instituţiile statului au obligaţia să răspundă reclamaţiilor şi să constate dacă e vorba de fapte penale.

„Eu vă pot spune că au fost iregularităţi foarte multe, sunt câteva sute de reclamaţii şi obligaţia instituţiilor statului este să dea curs acestor reclamaţii pentru a constata dacă sunt şi fapte penale", a spus Băsescu.
Reporterul a revenit şi l-a întrebat pe Băsescu cum se va concretiza afirmaţia sa că va veghea, după ce va reveni în funcţie, la sancţionarea celor care au viciat procesul electoral, adăugând că această declaraţie aduce aminte de cea din 2004 referitoare la ţepele din Piaţa Victoriei.

„De exemplu, la unul care spune că nu vom avea puterea până nu punem mâna pe justiţiei, aţi putea să îi faceţi voi o ţeapă şi să o puneţi în faţă la Antene. Nu e o idee bună? Cred că şi voi la vârsta voastră aţi vrea să fie respectată legea", a răspuns Băsescu.

Declaraţia privind controlul justiţiei pentru a avea puterea a fost folosită în mai multe bannere electorale, în care îi era atribuită lui Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator.

Băsescu a vorbit în declaraţia sa de duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor la referendum, despre faptul că „Antenele securistului şi infractorului Voiculescu au turnat otravă în capul românilor" prin "propagandă mincinoasă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite