Streinu Cercel: "Când eşti asigurat ai şi obligaţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul persoanelor care au acceptat vaccinarea nu a atins nivelul scontat de guverne
Numărul persoanelor care au acceptat vaccinarea nu a atins nivelul scontat de guverne

Vaccinul antipandemic a fost refuzat de mai mute persoane, însă moartea actorului Toni Tecuceanu a determinat mai multe persoane să facă cozi la cabinetele medicale pentru imunizare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel a explicat la Realitatea TV responsabilitatea asiguraţilor în această chestiune.

Medicii trebuie să se vaccineze înainte de a intra în contact cu pacienţii. "In momentul în care există un proces pandemic tu ca medic trebuie să nu îi infectezi pe pacienţi", a explicat Streinu Cercel motivele acestei măsuri. 

"Există mai multe elemente care au fost aduse de această pandemie", a spus Cercel referindu-se la zvonul apărut în mass-media, potrivit căruia persoanele care nu se vaccinează vor fi nevoiţi să îşi plătească singuri serviciile medicale în cazul unei îmbolnăviri.

"Când eşti asigurat ai drepturi şi obligaţii. Noi nu am pus în aplicare aceste obligaţii. În momentul în care asigurarea pune la dispoziţie un vaccin care nu este făcut, asiguratul trebuie să suporte consecinţele", a mai spus secretarul de stat la Realitatea TV, completând că totuşi nu este posibil ca o persoană asigurată medical să îşi plătească singură serviciile medicale în cazul îmbolnăvirii.

"Nu este niciun fel de corelaţie între vaccin şi deces. Persoana în vârstă care a decedat suferea de alte afecţiuni", a mai spus Cercel, rederindu-se la  o persoană din Prahova care a murit după vaccinare. 

Citeste şi

VIceprimarul Galaţiului este infectat cu porcină

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite