Românii arestaţi în Bulgaria aşteaptă sentinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi români reţinuţi în Bulgaria, Sorin-Octavian Nichita, directorul executiv al Rompetrol Bulgaria, şi prietenul acestuia, Ionuţ Pânzaru, şi-ar putea afla sentinţele, astăzi, cel târziu, mâine, a declarat pentru „Adevărul“, soţia lui Nichita.

Însă avocatul celor doi, Ivan Neagolov, susţine că este puţin probabil ca procesul să se încheie aşa de repede. Cel mai sigur astăzi se va decide dacă cei doi vor rămâne în arest, spune Neagolov.

Procurorul oraşului Veliko-Târnovo, Iordan Kojuharov, a declarat că celor doi le-au fost aduse acuzaţii de atac împotriva unei persoane oficiale şi de comportament violent în public, iar pedeapsa poate merge de la muncă în folosul comunităţii până la cinci ani de închisoare. Soţia lui Octavian Nichita ne-a mai spus că cel de-al treilea român care se afla cu soţul ei şi prietenul acestuia în momentul incidentului nu a fost arestat de poliţie şi că va depune mărturie că Nichita şi Pânzaru nu au agresat forţele de ordine.

În schimb, a apărut un martor-surpriză bulgar, deşi cei trei români susţin că nu mai era nimeni prin preajmă, în afară de paza localului, SPP-iştii bulgari care o însoţeau pe preşedinta Parlamentului de la Sofia, Ţeţka Ţaceva, şi, ulterior, poliţişti din Veliko-Târnovo.

Soţia lui Nichita ne-a povestit că vineri seară sărbătoreau ziua de naştere a fiului lor, iar la 12 noaptea, proprietarii localului unde a avut loc petrecerea le-au cerut să închidă muzica deoarece aşa prevede legea. S-au conformat, iar soţul său şi doi prieteni, unul dintre aceştia fiind Ionuţ Pânzaru, au dorit să facă o plimbare. Au auzit muzică la un local, au crezut că era o discotecă şi au încercat să intre.

Şeful poliţiei locale susţine că cei doi i-au agresat pe SPP-işti în încercarea de a intra în complexul Vinpalace, închiriat pentru un eveniment privat de către şefa Parlamentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite