Procurorul general al României a fost chemat la audieri la Consiliul Național de Etică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a fost chemat la audieri la Consiliul Național de Etică pentru a da seamă de acuzațiile de plagiat ce i-au fost aduse de Grupul de Investigații Politice, informează realitatea.net.

UPDATE 09.57:  „În ceea ce privește audierile de astăzi, am trimis un punct de vedere la care am atașat probe care dovedesc clar că nu am plagiat. Nu au cum să ajungă la altă concluzie decât aceea că nu am plagiat. Am sesizat CSM, dar am spus să nu inițieze apărarea reputației decât după Comisia dă verdictul", a spus Kovesi.

După ce lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost analizată de mai multe Comisii, printre care și Comisia Națională de Etică, a venit rândul lucrării procurorului general să fie pusă sub lupă.

La 18 mai, Grupul de Investigații Politice (GIP) a acuzat: „Lucrarea Codruței Kovesi este un plagiat începând chiar de la prima propoziție. Aceasta reproduce cuvânt cu cuvânt, fără să citeze, prim frază din studiul Lupta societății organizate împotriva criminalității organizate publicare de Col. (r) prof. Dr. Ion Dragoman și Drd. Procuror Aurel Mihai Ciorobea în Buletinul Universității Naționale de Apărare„Carol I" în nr. 2 din 2007, cu patru ani înainte ca Laura Codruța Kovsi să-și susțină teza de doctorat".

„Procurorul general al României a primit pentru această lucrare calificativul magna cum laude", a arătat, la momentul respectiv, GIP. Aceștia au cerut retragerea în baza acestor acuzații a titlului de doctor al procrurorului general și au susținu necesitatea ca aceasta să răspundă în fața legii acuzației de furt intelectual.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite