Avort spontan din cauza şefului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Oradea îl acuză pe şeful ei de pierderea sarcinii, pentru că nu i-a dat voie să plece la spital atunci când i s-a făcut rău. Avocatul firmei de încălţăminte unde lucrează Felicia Tomuţă spune că femeia ar fi trebuit să anunţe sarcina pentru că lucra cu solvenţi. Tânăra nu ştia însă că e gravidă.

Citește aici prin ce traume a trecut tânara

Orădeanca Felicia Tomuţa (21 ani) a încercat timp de un an să rămână însărcinată. Cum menstruaţia îi întârziase câteva zile, bănuia că ar putea fi gravidă, fiind hotărâtă să meargă pentru confirmare la un consult ginecologic. Nu a apucat însă, fiindcă vinerea trecută a început să sângereze în timp ce se afla la serviciu, la o fabrică de încălţăminte din Oradea.

Medicii sunt sceptici

„Simţeam că ameţesc şi l-am rugat pe maistru să mă lase să plec la urgenţă. Acesta m-a trimis înapoi la bandă. Abia peste două ore, când eram deja cu sânge pe picioare, contabila a chemat ambulanţa, care m-a dus la maternitate", a relatat Felicia tragicul şir al evenimentelor.

Iuliu Şimon, medicul de gardă care a făcut chiuretajul, spune că nu ştie ce s-ar fi întâmplat dacă femeia ar fi sosit mai devreme la spital. „Nu se pot face astfel de estimări. Ţin minte însă că pacienta sângera puternic şi că sarcina era deja pierdută", a spus Iuliu Şimon.

Liana Antal, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Oradea, crede că, pentru Felicia, sarcina nu ar fi putut fi salvată, nici dacă aceasta sosea cu trei ore înainte la spital. „O diferenţă de câteva ore n-ar fi contat în acest caz", a declarat managerul.

Adrian Pop, avocatul firmei Sitar Alb, spune că Felicia nu a fost luată în evidenţă ca fiind gravidă şi că femeia ar fi trebuit să anunţe sarcina pentru că luctra cu solvenţi. „Orice persoană, când se simte rău, trebuie să meargă la medic, indiferent de ce ar spune vreun superior", a mai spus acesta.

Colegele de serviciu consideră că Felicia ar fi trebuit să plece de la fabrică, indiferent de interdicţia maistrului. „O femeie care îşi doreşte o sarcină nu stă la slujbă dacă se simte rău", a spus Koteles Ibolya, contabilă.

Alţi angajaţi cred că tânăra a pierdut copilul din alte motive, şi anume că are un soţ agresiv. Felicia este hotărâtă să-l dea în judecată pe maistru. Ea a declarat pentru „Adevărul de Seară", ediţia de Oradea, că a sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, astfel încât cineva să fie tras la răspundere pentru pierderea sa.

„Îl dau în judecată. Nu ştiu câţi bani să pretind. În primul rând aş vrea să-mi ceară scuze", a spus tânăra. Ea este mama unui băiat în vârstă de trei ani, pe care-l creşte din salariul de muncitoare, de la fabrica de tălpuit încălţăminte deschisă la Oradea de către un italian. Din februarie 2010, de când lucrează la Sitar Alb, Felicia nu câştigă mai mult de 700 de lei pe lună.

Primul caz reclamat

ITM Bihor nu s-a pronunţat încă dacă se poate vorbi despre un accident de muncă în cazul Feliciei. Loredana Şuta, consilier juridic, a declarat că, în ultimii zece ani, la ITM Bihor nu au fost sesizate astfel de cazuri. „Asta nu înseamnă că este o situaţie fără precedent. Se poate să se fi întâmplat, dar persoana în cauză să nu fi sesizat corpurile de control", a spus Loredana Şuta.

" L-am rugat pe maistru să mă lase să plec la urgenţă, dar m-a trimis înapoi la bandă. Peste două ore, când eram deja cu sânge pe picioare, contabila a chemat ambulanţa. "
Felicia Tomuţă
reclamantă

" Pacienta sângera puternic şi sarcina era deja pierdută când a ajuns la noi."

Iuliu Şimon
medic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite