Hossu: Ne-au spus că decât să reducă din măsuri, mai bine cade Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu, preşedintele Federaţiei Sindicale Cartel Alfa
Bogdan Hossu, preşedintele Federaţiei Sindicale Cartel Alfa

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat astăzi, la finalul discuţiilor avute la Ministerul de Finanţe cu premierul Emil Boc, că i-au spus că în loc să renunţe la unele dintre măsurile de austeritate anunţate preferă să cadă Guvernul

"Ne-au spus că nu renunţă, chiar dacă rezultatul ar fi căderea Guvernului", a afirmat Bogdan Hossu, la finalul întâlnirii cu premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi al Muncii, Mihai Şeitan.

Liderul sindical a adăugat că începând de mâine va da directive colegilor pentru a face lobby pe lângă parlamentari, indiferent din ce partid fac parte, să respingă scrisoarea de intenţie în momentul în care aceasta va fi dezbătură în Parlament.

Hossu a precizat că guvernanţii i-au dat de înţeles că nu vor să schimbe scrisoarea căter FMI, respingând astfel propunerile făcute de sindicate, cum ar fi impozitarea diferenţiată a salariilor şi pensiilor.

Înaintea întâlnirii, liderul Cartel Alfa a declarat că dacă Guvernul nu modifică scrisoarea de intenţie către FMI, sindicatele ar putea face grevă în maxim o săptămână şi nu pe 31 mai, aşa cum a anunţat iniţial. Vezi aici detalii.

La rândul său, preşedintele confederaţiei CNSLR - Frăţia, Marius Petcu, a declarat astăzi, la finalul discuţiilor avute la Ministerul de Finanţe cu premierul Emil Boc, că sindicaliştii nu vor renunţa la proteste, iar în ziua în care în Parlament se va vota conţinutul scrisorii de intenţie către FMI, ca urmare a asumării răspunderii Guvernului, în jurul clădirii Parlamentului se va face un lanţ uman pentru blocarea accesului. Vezi aici detalii.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit astăzi cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, premierul Emil Boc şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, pentru o nouă rundă de discuţii privind măsurile de austeritate incluse în scrisoarea de intenţie pe care Executivul urmează să o trimită FMI.

La ieşirea de la discuţii, premierul Emil Boc a afirmat că ministerele Finanţelor şi Muncii vor continua discuţiile cu sindicatele până miercuri, când Guvernul va aproba scrisoarea FMI, şi vor accepta propunerile acestora doar dacă sunt argumentate, dar acum există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor.

"Am făcut un inventar al alternativelor existente. Am trecut în revistă opţiunile sindicatelor. Există puncte total diferite în câteva domenii... cum ar fi cererea sindicatelor de majorare a taxelor şi a Guvernului de a nu le majora", a afirmat Emil Boc. Vezi aici detalii.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat astăzi că scrisoarea de intenţie pe care Guvernul urmează să o trimită FMI nu se va modifica, astfel că salariile tuturor bugetarilor vor scădea cu 25%, iar pensiile cu 15%. Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite