Gigi Becali, ţepuit de o bătrânică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tocmai când spera că va da „un tun” imobiliar, europarlamentarul Gigi Becali a fost păcălit de o femeie de 70 de ani după ce a cumpărat de la aceasta drepturile litigioase pentru un teren din cartierul Băneasa.

Afacerea păguboasă pentru latifundiar a fost demarată la 19 septembrie 2006, când a încheiat cu Elena Mincă un contract de cesiune de drepturi pentru un teren în suprafaţa de 8.800 de metri pătraţi. Becali a a achitat partenerei de afaceri, în faţa notarului Mircea Anişoara, suma de 100.000 de dolari şi, în schimb, a preluat cererea de reconstituire pe care aceasta a înregistrat-o la Primăria Sectorului 1 Bucureşti încă din anul 1998.

George Becali a explicat magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 că a iniţiat în zadar mai multe demersuri de reconstituire a dreptului de proprietate şi, ulterior, obţinerea măsurilor reparatorii printr-un alt teren, echivalent  cu suprafaţa de 8.800 de metri pătraţi. În cazul în care i-ar fi ieşit „afacerea", Becali ar fi cumpărat în Băneasa 8.800 de metri pătraţi de teren în schimbul a doar 11,36 dolari metrul pătrat.

„Am luat ulterior la cunoştinţă despre faptul că dreptul cesionat nu poate fi valorificat, întrucât terenul - fost lot 45 din parcelarea Montesquieu - a fost expropriat pentru cauza de utilitate publică cu justa şi prealabila despăgubire în anul 1932", susţine Gigi Becali.

Serviciul Fond Funciar Cadastru şi Registru Agricol din Primăria Sectorului 1  Bucureşti i-a comunicat că terenul a fost expropriat prin sentinţa civilă 626/1932, iar proprietarul terenului, Constantin P. Stan, tatăl Elenei Mincă, a fost despăgubit cu suma de 70.400 de lei.

Terenul a intrat în posesia Primăriei Municipiului Bucureşti, iar în 1938 a fost predat organizaţiei Straja Ţării. În 1948, imobilul a fost introdus într-o suprafaţă mai mare de teren, ocupată la acea dată de Staţiunea Agricolă a Facultăţii de Agronomie.

A primit înapoi doar 23.000 de euro

Gigi Becali cere judecătorilor anularea contractului de cesiune de drepturi şi vrea ca Elena Mincă să-i dea 76.965 de dolari, deoarece o parte din bani şi i-a recuperat. El a arătat că în luna martie 2009, avocaţii săi au încercat să rezolve amiabil acest litigiu şi că Elena Mincă i-a cerut un termen pentru a strânge banii.

La 15 decembrie 2009, cel supranumit „Latifundiarul din Pipera" şi familia Mincă au stabilit data de 15 februarie 2010 ca ultim termen pentru restituirea integrală a banilor. Europarlamentarul a  povestit că la termenul stabilit l-a contactat telefonic pe fiul bătrânei, Constantin Mincă, care i-a spus că nu deţine suma de bani rămasă pe care ar fi trebuit să i-o restituie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite