Boc: Trebuie redusă "generozitatea" indemnizaţiilor. Cea pentru creşterea copilului trebuie regândită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a declarat astăzi, în Parlament, că trebuie redusă "generozitatea" în privinţa unor indemnizaţii, iar cea privind creşterea copilului "trebuie regândită".

"Această reformă a asistenţei sociale trebuie să meargă mai departe şi trebuie reevaluate şi alte programe sociale. Trebuie regândită indemnizaţia de creştere a copilului şi reducerea generozităţii unor indemnizaţii în ideea alinierii lor la standardele internaţionale, adică trebuie şi România să plătească ceea ce îşi permite şi Europa să plătească", a declarat Emil Boc.

Şeful Guvernului a precizat că anul viitor este nevoie de peste trei miliarde euro pentru susţinerea sistemului public de pensii, în condiţiile Legii actuale a pensiilor, sau de cinci miliarde euro în cazul unei alte variante a acestei legi.

"În 2011, în forma adoptată de dumneavoastră, ne mai trebuie peste trei miliarde de euro ca să susţinem pensiile în vederea plăţii lor, aşa cum sunt în legea actuală. Dacă s-ar opta pentru o altă variantă, ar fi nevoie în 2011 de cinci miliarde de euro, de o creştere suplimentară a deficitului. Credeţi că aceşti bani îi luăm uşor de undeva? Ei trebuie luaţi de la dezvoltare sau împrumutaţi. Întrebarea se ridică: te mai împrumută cineva pentru consum ? Vă asigur că nu", a afirmat, în Parlament, şeful Guvernului.

Premierul a menţionat importanţa acordului cu FMI, afirmând din nou că fără împrumutul acordat de instituţia financiară cursul valutar ar fi urcat la 6 lei pentru un euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite