Parchetul spune că nu există niciun dosar penal pentru viol pe numele lui Cristian Tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul General a emis un comunicat de presă în care susţine că informaţiile prezentate de EVZ în cazul Cristian Tabără sunt „eronate”.

Află aici ce spun cum îl descriu foștii colegi și prietenii din Oradea pe Cristian Tabără

Cristian Tabără: „Nu este nimic adevărat. Nu am fost citat încă de niciun organ de cercetare penală“

Cristian Tabără, cercetat pentru viol

Fosta soție și prietenii din Oradea nu-l consideră capabil de viol pe Cristian Tabără

Parchetul spune că nu există niciun dosar penal pentru viol pe numele lui Cristian Tabără

Cristian Tabără: „Nu este nimic adevărat. Nu am fost citat încă de niciun organ de cercetare penală"

„Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie face următoarele precizări : Afirmaţia din articol conform căreia  «În dosarul penal cu nr.2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe lângă Sectorul 2 Bucureşti desfăşoară acte premergătoare începerii urmăririi penale împotriva numitului Tabără Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor, faptă prevăzută de articolul 197, alin.3 din Codul Penal» este eronată”.

Parchetul arată că “purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 nu a confirmat existenţa pe rolul acestei unităţi de parchet a respectivei cauze, întrucât nu a fost înregistrată această cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, iar la numărul de dosar indicat în articolul de presă figurează o altă cauză având alt obiect şi alte părţi”.

Concret, Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie confirmă existenţa unei plângeri în acest caz, dar infirmă existenţa unui dosar penal. „Prin urmare, existenţa unei plângeri nu echivalează cu existenţa infracţiunii reclamate de persoana care a sesizat organele judiciare. Scopul actelor premergătoare este, potrivit normelor procesual penale, tocmai stabilirea existenţei sau inexistenţei aspectelor pentru care o persoană a sesizat organele judiciare”, precizează sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite