Credeţi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cititorul Sorin Dobrescu mi-a scris: „Avem nevoie ca de aer să auzim aşa ceva.

România va renaşte dintr-un nucleu mic, de cea mai bună calitate!" Aşa cred şi eu. Pentru asta scriu, înainte de toate.

Mesajul se referea la articolul despre extraordinara doctoriţă Rodica Mătuşa şi copiii seropozitivi pe care i-a condus, vreme de peste 20 de ani, de la stadiul de schelete muribunde la acela de tineri cu toată viaţa înainte.

Dar ştiu, simt, că dl Dobrescu se gândea deopotrivă la Marius Gâscan, Antoniu Buci şi Răzvan Martin, care s-au umplut de medalii la europenele de haltere, într-un anonimat aproape perfect în ţară; la Sandra Izbaşa, care a cucerit aurul la 21 de ani, după ce, în urmă cu doi ani, în urma unei accidentări severe, toată lumea o „îngropase"; la cele 49 de medalii, dintre care 24 de aur, cucerite în cadrul Salonului de Inventică de la Geneva de către românaşi cărora mai nimeni nu le ştie numele; la inegalabilul Lucian Bute, boxerul care - culmea! - vorbeşte foarte frumos şi e plin de bun-simţ; la Mihai Crăciun, arhitectul care a proiectat un turn de 248 de metri la Tokyo; la Solomon Marcus şi Basarab Nicolescu, ambasadori de excepţie ai ştiinţei şi culturii româneşti; la Victor Adrian Prisăcariu, cercetător şi doctorand la Oxford, câştigătorul marelui premiu al concursului IT „Sense the World"; la şcoala românească de cinematografie, care a zăpăcit lumea cucerind cam toate premiile care se puteau câştiga; la Simona Simon, senior vicepreşedinte la una dintre cele mai mari Burse din lume; la Nicolae Ghinea, coordonatorul echipei de la INSERM, Franţa, care, în colaborare cu echipa de specialişti a lui... Aurelian Radu, de la Şcoala de Medicină Mount-Sinai din New York, a identificat un marker biologic care va permite depistarea a 11 tipuri de cancer pe baza unei singure analize; la atâţia alţii.

Da, România va renaşte. De fapt, renaşte câte puţin în fiecare zi, cu fiecare succes al celor care ne fac să fim mândri că suntem români. Mai mult, ea renaşte cu fiecare gest frumos, bun, al oricărui român, fie el celebru sau anonim. Nu vă speriaţi, nu vă lăsaţi copleşiţi de derizoriu, de falsele valori, de vedetele de carton - nu va rămâne nimic din ele în foarte scurt timp.

România va reînvia.

E Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, dar urmează Duminica Învierii.
Credeţi! 

Opinii

Mai multe de la Tudor Calin zarojanu


Ultimele știri
Cele mai citite