Liber la schi, pe pârtiile din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiorii se pot bucura, din plin, de zăpadă în Predeal şi Poiana Braşov. Foto: Arhivă.
Schiorii se pot bucura, din plin, de zăpadă în Predeal şi Poiana Braşov. Foto: Arhivă.

Toate pârtiile din Poiana Braşov şi din Predeal sunt acoperite de un strat consistent de zăpadă. Pentru că temperaturile sunt scăzute, administratorii au pus în funcţiune tunurile de zăpadă, iar condiţiile sunt ideale pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Pe toate pârtiile din Poiana Braşov se schiază în condiţii bune şi foarte bune. Stratul de zăpadă pe majoritatea pârtiilor este între 20 şi 30 de cm.

Începătorilor le sunt recomandate pârtiile Bradul şi Drumul Roşu, cu grad mic de dificultate. Pe pârtia Bradul stratul de zăpadă este de peste 30 de cm, pentru că aici funcţionează, de câteva zile, şi tunurile de zăpadă.

Temperaturile scăzute, din această perioadă, ne-au permis să pornim tunurile de zăpadă, aşa că stratul de omăt a crescut considerabil. 140 de monitori de schi sunt pregătiţi să ofere lecţii, în acest weekend, doritorilor", a spus Emil Fărcăşanu, şeful instructorilor de schi din Poiana Braşov.

În Poiana Braşov, un echipament complet de schi sau snowboarding costă între 35 şi 40 de lei, pentru adulţi, şi între 30 şi 35 de lei, pentru copii. Săniile se închiriază cu 10-20 de lei.

Turiştii pot opta între a se caza la pensiuni, unde preţul unei camere, pentru o noapte, variază între 100 şi 120 de lei sau la hotelurile de trei sau patru stele, unde cazarea costă între 90 şi 140 de euro.

Distracţie în toate staţiunile de munte

Condiţii bune pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt şi la Predeal. Stratul de zăpadă este în medie de 25 de centimetri, cu excepţia pârtiilor Clăbucet unde acţionează şi tunurile de zăpadă (30-35 cm).

Preţul unui echipament de schi sau a unei plăci este de 20-30 de lei, pe zi, iar o sanie se poate închiria cu 10-15 lei. Un skipass de o zi poate fi cumpărat, în această perioadă, cu 121 de lei, pentru adulţi şi 77 de lei, pentru copii.

În acest weekend, la Predeal, va fi deschis şi cel mai mare patinoar din zonă. Turiştii vor avea parte, sâmbătă, de un spectacol inedit, pe gheaţă.

Iubitorii sporturilor de iarnă, care preferă pârtiile mai puţin aglomerate, pot merge la Bran. Cele trei pârtii din zonă, oferă condiţii ideale de schi pentru începători.

În plus, preţurile la cazare sunt mai mici. O cameră dublă pote fi rezervată, pentru o noapte cu doar 80-100 de lei, la o pensiune de 3 margarete. La cerere, gazdele pregătesc pentru turişti preparate culinare tradiţionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite