Bucătărie
Pagina 2
Poți folosi păstrăv, crap, macrou sau chiar somon, iar rezultatul va fi întodeauna senzațional. Plachia de pește iese delicioasă folosind câteva ingrediente care dau savoare preparatului. Mai mult decât atât, se gătește rapid.
Kunefe a fost peparat pentru prima dată în Egipt și Siria pentru a potoli foamea califilor în timpul Ramadanului, luna de post.
În fiecare an, pe 9 februarie, întreaga lume sărbătorește preparatul italian pentru care te lingi pe degete: pizza. Rețetele sunt numeroase, însă cea originală, asezonată cu mult orgoliu italian, este pizza napoletană.
Un preparat gustos cu multe vitamine care nu trebuie să lipsească de pe nicio masă. Ciorba de legume cu spanac se gătește ușor, iar calitățile sale nutritive sunt uimitoare. Această mâncare este o adevărată porție de sănătate.
Este un preparat delicios și foarte sănătos. Peștele cu roșii și usturoi la cuptor este o rețetă simplă și rapidă. Este atât de ușor de făcut: nu trebuie decât să așezi ingredientele în tavă și să pui la cuptor.
Cu doar câteva ingrediente iese un desert care îi impresionează și pe cei mai pretențioși musafiri. Fursecurile cu unt sunt un deliciu, iar rețeta este una foarte simplă. Pentru a ieși fragede, gospodinele sunt avertizate să fie atente la modul în care adaugă făina.
În ciuda renumelui nefast de carne fadă, pieptul de pui, un sortiment bogat în proteine și foarte sărac în grăsimi, poate fi chiar o alegere delicioasă pentru prânz sau cină, dacă îl prepari corect, evitând uscarea.
Indiferent dacă suntem deja experți în bucătărie sau încă ne mai chinuim să ducem la capăt rețete simple, un lucru este sigur: pastele sunt o opțiune delicioasă pe care orice persoană o poate pregăti rapid.
Românii adoră parizerul, chiar dacă unii dintre noi îl asociază cu vremurile „de tristă amintire”. Chiar și așa, parizerul este unul dintre mezelurile cele mai consumate deși, în prezent, nu mai este la fel de natural ca și pe vremuri
Cele mai pufoase chiftele ies dacă în compoziție se adaugă un ingredient banal. Nu este vorba despre ou sau pâine înmuiată, ci despre ceapă. Această legumă va da o consistență fină preparatului și va face cheftele pufoase în interios și ușor crocante la exterior,
French Toast sau frigănelele, așa cum este cunoscut preparatul în țara noastră, se realizează cu ajutorul câtorva alimente pe care, cu siguranță, le ai în bucătărie.
Croissantele franțuzești sunt un deliciu și le poți prepara destul de ușor acasă, dacă încă nu te-ai încumetat să le faci. Aluatul iese pufos și foarte aerat. Există un secret care face ca rezultatul să fie impresionant.
Deși în anii de după Revoluție, pâinea de casă a pierdut din popularitate, în special din timpul pandemiei, o mulțime de români au redescoperit bucuria de a coace o pâine proaspătă. Despre gust și ingredientele mult mai sănătoase este inutil să mai vorbim.
E o rețeta simplă si delicioasă care va cuceri toate gusturile. Gogoșile americane glazurate pot fi preparate ușor și acasă. Ies niște gogoși glazurate delicioase, pe care le puteți decora cu glazură de zahăr pudră, fondant sau ciocolată.
Orice gospodină își dorește ca bucătăria să fie mereu „lună”, însă grăsimea de pe aragaz poate fi greu de îndepărtat. Poți scăpa de aceste pete nedorite cu ajutorul unor mici trucuri.
Chef Sorin Bontea a obișnuit publicul cu împărtășirea secretelor culinare care fac diferența în bucătărie. Printre multe preparate, a dezvăluit și rețeta sa de supă de pui cu găluște, care a cucerit o mulțime de gospodine.
articol publicitar
Nu mai știți ce să gătiți bun, dar și sănătos? Există oare și să fie gustos, dar și sănătos? Există, cum să nu! Mai ales dacă folosim orez basmati, care este un tip de orez lung și aromat, originar din regiunile India și Pakistan.
Un desert fin și aromat care se gătește rapid este visul oricărei gospodine. Plăcinta suedeză cu mere este gata în 10 minute și nu este nevoie să lași aluatul la dospit pentru a ieși fragedă. La această prăjitură senzațională aveți nevoie de doar câteva ingrediente.
România trimite cei mai pricepuți bucătari pe care îi are la Olimpiada Gastronomică Mondială IKA din Stutgard Germania. Competiția gastronomică va avea loc în perioada 2-7 februarie.
Sunt moi, gustoase și pufoase și se prepară cât ai clipi din câteva ingrediente la îndemâna tuturor. Secretul celor mai bune lipii stă în modul de preparare. Pentru a ieși ca la carte, gospodinele trebuie să țină cont de un mic amănunt.
Prima carne de anghilă cultivată în laborator a fost scoasă pe piață de o companie din Israel și poate fi o potențială soluție la problema pescuitului excesiv care a dus la scăderea drastică a populațiilor acestor pești și la creșterea prețurilor.
Îți dorești preparate pline de gust și savoare? Condimentele sunt întotdeauna cheia succesului. O cunoscută autoare de cărți de bucate a dezvăluit care este acea plantă mediteraneană cu care nu ai cum să dai greș, indiferent de preparat.
În fiecare bucătărie profesională se ascund secretele unor angajați dedicați și pricepuți. Unul dintre ele, în ceea ce privește curățenia, a fost scos la lumină și este total neașteptat.
Considerat un fruct minune când vine vorba de virtuțile sale terapeutice, avocado are nu doar o serie de nutrienți care-l transformă într-un aliment sănătos, ci și un gust și o textură care îl fac din ce în ce mai apreciat în bucătărie.
Mulți oameni așteaptă cu nerăbdare să-și înceapă ziua cu o ceașcă de cafea aburindă, însă unii se delectează cu o porție de terci de ovăz.
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone este un desert delicios, sofisticat și fresh, ideal pentru o seară în familie.
Bogdan Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România, cu o carieră de peste două decenii. Și-a pus amprenta asupra a numeroase rețete tradiționale românești, dar și italiene și chiar mexicane, și a deschis mai multe restaurante în România și peste hotare
Când spui omletă, te gândești la unul dintre cele mai simple preparate din lume și ești tentat să te gândești că nu mai are secrete. Bucătarii experimentați explică ce trebuie să faci ca omleta să iasă ca la restaurant.
Prăjitura Snickers, inspirată de celebrele batoane cu ciocolată omonime, este, pe cât de gustoasă, pe atât de aspectuoasă. CaTine.ro a publicat rețeta, a cărei listă de ingrediente este ceva mai lungă decât în cazul altor prăjituri.
Este sosul ideal drept garnitură pentru friptură, dar poate fi consumat și ca atare, pe o felie de pâine. Tzatziki este un preparat ieftin și delicios care este gata în mai puțin de 15 minute. Cremos, răcoritor și aromat, sosul tzatziki se prepară cât ai clipi, cu doar câteva ingrediente.
Vinul fiert este una din cele mai consumate băuturi în perioada rece. Chiar dacă în perioada sărbătorilor este mai frecvent consumat, rămâne o băutură cerută de consumatori până către primăvară, alături de ceaiuri fierbinți sau ciocolată caldă.