Spaniolii plâng de mila fotbalului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de ştiri EFE a realizat o amară trecere în revistă a "decăderii fotbalului românesc", după ce în anii 80 şi 90 "toată lumea respecta România din punct de vedere fotbalistic".

Spaniolii ne plâng de milă. Agenţia de ştiri EFE enumeră succesele istorice ale fotbalului românesc, din care au mai rămas astăzi doar amintirile. Steaua '86, Dinamo '90 sau Naţionala din 1994 le-au adus fericire românilor şi respect spaniolilor. Între timp, însă, remarcă jurnaliştii iberici, nu a mai rămas aproape nimic.

"România a rămas, practic, în afara Europeanului din 2012, după ce a remizat acasă cu Franţa, confirmând astfel decadenţa unei ţări admirate pentru fotbalul său în anii 80 şi 90. Multe ploi au căzut de când prodigioasa Steaua, pe atunci încă în comunism, a lui Belodedici, Lăcătuş şi Balint priva Barcelona de visul european în finala din 1986 de la Sevilla şi ceda doar în faţa Milanului lui Arrigo Sacchi în drumul spre a doua Cupă a Campionilor, trei ani mai târziu", informează adevarul.es.

"În anii 90 toţi se temeau de echipele româneşti"

"Mai aproape în timp, dar la fel de îndepărtat e amintirea acelei frumoase echipe în galben care ajungea în sferturile de finală şi seducea lumea cu jocul său vertical şi tehnic, condus de Hagi, în S.U.A. 1994. Erau anii 90 şi echipele din statul balcanic erau o prezenţă obişnuită şi temută în fazele avansate ale competiţiilor continentale", mai scriu spaniolii.

Citeşte articolul integral pe adevarul.es

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite