"Nu vreau sa-mi spuna copilul baba, in loc de mama"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun portar al Campionatului Mondial de handbal din Rusia, Luminita Hutupan Dinu, nu este inca decisa daca va abandona sportul de performanta pentru a avea un copil. Ea se va hotari in vara,

Cel mai bun portar al Campionatului Mondial de handbal din Rusia, Luminita Hutupan Dinu, nu este inca decisa daca va abandona sportul de performanta pentru a avea un copil. Ea se va hotari in vara, cand ii expira contractul cu Krim Ljubljana.
- Cum te simti in vacanta?
- Care vacanta? Asta-seara (n.r. - ieri) plec cu sotul meu la Ljubljana si ma gandesc cu groaza ca avem de mers peste o mie de kilometri. De vreo sase ani nici nu stiu ce inseamna sa stai de Sarbatori alaturi de familie. Nici macar nu am apucat sa ajung la Piatra Neamt, sa aprind o lumanare la mormantul parintilor mei. Dar asta este viata de sportiv, nu o poti schimba. O sa reluam repede pregatirile, pentru ca pe 7 ianuarie avem meci in Liga Campionilor, cu Viborg. Va fi interesant sa joc impotriva prietenei mele Cristina Varzaru, care mi-a fost colega de camera la Sankt Petersburg. Am castigat de trei ori acest trofeu, dar il mai vreau o data.
- Inaintea Mondialelor spuneai ca vrei sa te retragi pentru ca iti doresti foarte mult un copil. Medalia de argint castigata in Rusia ar putea sa-ti schimbe planurile?
- De doi-trei ani tot declar ca ma retrag, dar de fiecare data mi-am prelungit contractul cu Krim Ljubljana. Am 34 de ani, si nu vreau sa ajung sa ma strige copilul baba, in loc de mama. Pana pe 30 iunie, cand expira contractul, voi ramane la dispozitia echipei nationale de cate ori se va apela la mine. Dupa aceea, vom mai vedea. Stiu ca mai sunt medalii de castigat. Poate voi intrerupe o perioada, ca sa am copilul pe care il doresc, dupa care as putea sa incerc o revenire. Inca nu stiu ce o sa fac.
- Unde te simti mai bine, la Piatra Neamt sau la Ramnicu Valcea?
- La Piatra Neamt au ramas fratii mei, la Ramnicu Valcea m-am casatorit si aici vreau sa ma stabilesc. Am jucat trei ani la Oltchim, cu care am cucerit trei titluri de campioana a Romaniei, si, practic, aceasta echipa m-a lansat in handbalul mare. Am o datorie morala fata de Valcea si tare mult mi-ar placea sa-mi inchei aici cariera.
- Ce program ti-ai facut de Revelion?
- Ca de fiecare data in ultimii ani, cu cateva zile inaintea Anului Nou, Ambasada Romaniei, unde avem multi prieteni, organizeaza o intalnire a romanilor de aici. De Revelion insa ii invitam pe toti la noi acasa.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite