MAI vrea să scoată bani din stadionul Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia chestorului Berechet - care, în septembrie 2005, spunea că formaţia Dinamo îşi poate căuta un alt stadion dacă nu vrea să mai aparţină de minister - nu este întâmplătoare.

Declaraţia chestorului Berechet - care, în septembrie 2005, spunea că formaţia Dinamo îşi poate căuta un alt stadion dacă nu vrea să mai aparţină de minister - nu este întâmplătoare. Conducătorii Clubului Sportiv Dinamo, de care aparţine complexul sportiv, au planuri mari cu stadionul din ştefan cel Mare. Astfel, se are în vedere modernizarea arenei din toate punctele de vedere, pentru a putea organiza competiţii la nivel internaţional, din care CS Dinamo şi, implicit, MAI să poată obţine profituri. Interesant este că arena va fi modificată în special pentru atletism, fotbalul trecând pe locul doi. "Până acum s-au investit 70 miliarde de lei vechi pentru pista de atletism. Va urma tabela de marcaj, apoi tribunele. Va avea prioritate atletismul, care este un sport de referinţă. Noua arenă va răspunde în primul rând cerinţelor Clubului Sportiv Dinamo, şi după aceea celor ale FC Dinamo. Ar fi extraordinar să putem organiza la Bucureşti etape din Cupa Mondială de Atletism. Bineînţeles, aşa vom încasa şi noi bani frumoşi", a precizat chestorul Nicolae Berechet, omul care se ocupă de sectorul sportiv al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Arenă cu 26.000 de locuri
Planurile de modernizare a stadionului Dinamo prevăd şi mărirea numărului de locuri. Astfel, comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu, a declarat că, până în 2008, stadionul din ştefan cel Mare ar putea ajunge la 26.000 de locuri. "Dacă echipa de fotbal va evolua în Liga Campionilor, este nevoie de condiţii speciale, pe care arena actuală nu le îndeplineşte. Avem un plan de ridicare a tribunelor, astfel că numărul de locuri să crească de la 17.500 la 24.000 sau chiar 26.000 de locuri. Depinde de participarea lui Dinamo în Ligă şi de ce fonduri vor fi alocate", a precizat Marcel Popescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite