Se văd Mondialele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României este ca şi calificată la CM din Franţa, după victoria clară, scor 25-16, din partida tur a barajului cu Suedia "Este cel mai greu adversar pe

Naţionala de handbal feminin a României este ca şi calificată la CM din Franţa, după victoria clară, scor 25-16, din partida tur a barajului cu Suedia

"Este cel mai greu adversar pe care îl puteam întâlni. România este o echipă stelară", se plângea antrenorul suedez Ulf Schefvert, înaintea dublei cu reprezentativa noastră, pentru accederea la Mondialele din Franţa.

Iar fetele noastre au vrut parcă să îi demonstreze tehnicianului nordic că sunt într-adevăr stelare. Organizate ideal în apărare şi cu o precizie de invidiat în fazele de contraatac, româncele s-au impus fără drept de apel, scor 25-16, în prima manşă, disputată în orăşelul suedez Udevalla. Totul s-a decis încă din prima repriză, care s-a încheiat cu un avantaj de neimaginat pentru tricolore: 14-5! Iar asta s-a datorat în primul rând jocului fantastic făcut în defensivă de Luca şi compania. În plus, intervenţiile sigure ale Luminiţei Huţupan şi precizia în fazele de contraatac au făcut practic diferenţa în primele 30 de minute, unele în care româncele au defilat pe teren şi au contribuit la un record negativ pentru nordice. Niciodată în istorie, naţionala de handbal feminin a Suediei nu marcase doar cinci goluri într-o repriză. În partea a doua, fetele pregătite de Gheorghe Tadici au slăbit ritmul, iar gazdele s-au apropiat la un moment dat la cinci goluri.

Returul va fi sâmbătă, la Rm. Vălcea

Pe final, fetele noastre au forţat din nou şi au reuşit să păstreze diferenţa de nouă goluri pe care o aveau încă de la pauză. Returul cu naţionala Suediei este programat sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea.

O victorie frumoasă. Ne-am propus să facem un joc foarte bun în defensivă şi ne-a ieşit aşa cum ne-am dorit. Aştept publicul din Vâlcea să vină sâmbătă, pentru a ne bucura împreună de calificarea la Mondialele din Franţa unde sper să urcăm pe podium.
Steluţa Luca
inter, România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite