Cu urechea pâlnie la tranzistor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Returul FC Sevilla - Steaua, programat joi, 22 februarie, de la ora 21.45, este un meci care nu va fi transmis la televizor nici în Spania, dar nici în România. Fără alternative, fanii din

Returul FC Sevilla - Steaua, programat joi, 22 februarie, de la ora 21.45, este un meci care nu va fi transmis la televizor nici în Spania, dar nici în România. Fără alternative, fanii din Ghencea îl vor asculta la radio.

Microbiştii români vor redeveni, măcar pentru o zi, fani ai postului public de radio. Cel puţin fanii Stelei vor sta joi, de la ora 21.45, ca pe vremuri, cu urechea pâlnie aţintită la boxele aparatelor, aşa cum se întâmpla în trecut la emisiunea "Fotbal minut cu minut", desfiinţată între timp din cauza dominaţiei televiziunilor.

În schimb, returul Dinamo - Benfica se va juca tot joi (20.45), dar va fi transmis în direct de către TVR1. Pentru postul public de radio România Actualităţi, meciul steliştilor reprezintă un foarte bun moment de a sparge audienţele, chiar dacă rezultatul de pe Ghencea, 2-0 pentru spanioli, a diminuat considerabil şansele elevilor lui Olăroiu de a continua parcursul european. "Pentru noi va fi o transmisie normală. Vom avea un singur comentator, Cătălin Cârnu. Totul va depinde însă şi de modul în care va evolua scorul la Sevilla, în sensul că mai pot apărea invitaţi de la faţa locului. Sunt mai mulţi factori care pot influenţa transmisiunea, iar deciziile se pot lua pe moment. Oricum, noi transmitem în direct şi integral ambele partide, una dintre reprize fiind comentată alternativ", ne-a spus Ilie Dobre, şeful departamentului sport de la Radio România.

Prin telefon, la TVSport?

Pe lângă site-urile de internet sportive, care vor transmite live meciul roş-albaştrilor, există şi posibilitatea ca fanii trupei din Ghencea să primească informaţii despre acest meci şi în cadrul unei emisiuni televizate. Cei de la TVSport analizează varianta realizării unei emisiuni dedicate întâlnirii, în care, din când în când, reporterul postului va comenta în direct, prin telefon, derularea jocului. "Este o variantă pe care o vom analiza în aceste zile. S-ar putea să transmitem partida prin telefon, la TVSport, dar, deocamdată, nu este nimic sigur pentru că totul depinde şi de drepturile pe care trebuie să le achităm. Vom vedea", ne-a spus Costi Mocanu, directorul departamentului sport din ProTV. De asemenea, mai mult ca sigur Gabi Safta va comenta meciul la radio pentru site-ul oficial al roş-albaştrilor, www.steauafc.com, aşa cum face la fiecare partidă a Stelei, indiferent de competiţie.

De ce nu se televizează?

În acest moment, televiziunea care deţine drepurile de televizare pentru meciurile echipei FC Sevilla, Antena 3, se află în conflict cu gruparea patronată de Jose Maria del Nido. Mateo Gonzalez, jurnalist la cotidianul "Diario de Sevilla", ne-a explicat situaţia creată: "Sevilla şi Antena 3 au semnat acum doi ani un contract foarte mare. În acel moment, postul tv dorea să promoveze intens fotbalul pentru a obţine rating, însă şefii televiziunii au realizat rapid că nu fac mare lucru cu aceste partide din Cupa UEFA. Au decis să renegocieze contractul cu Sevilla pentru a plăti mai puţin, însă clubul a refuzat. Antena 3 nu a mai vrut să plătească şi s-a ajuns la un scandal imens. Acum, televiziunea nu vrea să transmită meciurile Sevillei, inclusiv cel al Stelei, dar nici nu permite altor televiziuni să realizeze aşa ceva. Oricum, e greu de crezut că cineva s-ar încumeta să transmită meciul pe internet, având în vedere că e vorba de Cupa UEFA, iar Sevilla e ca şi calificată".

Noi transmitem în direct şi integral ambele partide, una dintre reprize fiind comentată alternativ: Sevilla-Steaua şi Dinamo-Benfica. Practic este un fel de "fotbal minut la minut", dar de data aceasta la nivel european.
Ilie Dobre
şeful departamentului sport Radio România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite