TdF 2011: Germanul Andre Greipel a câştigat etapa a zecea a Turul Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclistul german al echipei Omega Pharma, Andre Greipel, a câştigat, marţi, la sprint, etapa a X-a a Turului Franţei, iar francezul Thomas Voeckler (Europcar) şi-a păstrat tricoul galben de lider în clasamentul general.

Andre Greipel (28 de ani) a parcurs cei 158 de kilometri ai cursei, desfăşurată între localităţile Aurillac şi Carmaux, în 3 ore, 31 de secunde şi 21 de sutimi. Înainte de ultimul viraj, britanicul Mark Cavendish (HTC) a declanşat sprintul, însă a fost depăşit la sosire de fostul său coechipier, cu care are legături tensionate. Pe locul trei s-a clasat spaniolul Jose Joaquin Rojas (Movistar), iar al patrulea a sosit norvegianul Thor Hushovd (Garmin), fost lider al clasamentului general.

Germanul a câştigat pentru prima dată o etapă în Turul Franţei, competiţie la care participă în premieră.

Francezul Thomas Voeckler şi-a păstrat tricoul galben, el fiind urmat în clasamentul general de Luis Leon Sanchez (Rabobank), la un minut şi 49 de secunde, şi de australianul Cadel Evans (BMC), la două minute şi 26 de secunde.

Rusul Alexandr Kolobnev (Katusha), depistat pozitiv cu un diuretic, şi ucraineanul Yaroslav Popovici nu au mai luat startul în această etapă. În schimb, olandezul Johnny Hoogerland (Vacansoleil), care a avut nevoie de 33 de puncte de sutură după ce a căzut, duminică, în etapa a IX-a, şi-a continuat parcursul în Turul Franţei. Rutierul olandez a declarat, după cursă, că mai simte dureri (la genunchi, la spate), dar că nici nu se gândeşte să abandoneze.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite