"Suntem o trupă ambulantă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

> Selecţionerul Bulgariei, Dimităr Penev, este nemulţumit de condiţiile de pregătire a naţionalei sale şi de faptul că nu a putut efectua niciun antrenament cu porţile închise înainte de

> Selecţionerul Bulgariei, Dimităr Penev, este nemulţumit de condiţiile de pregătire a naţionalei sale şi de faptul că nu a putut efectua niciun antrenament cu porţile închise înainte de meciul cu România.

Nimic nu pare a le merge bine bulgarilor în acest an. Calificarea la Euro 2008 pare deja un deziderat aproape imposibil de realizat, condiţii în care nervozitatea i-a acaparat pe oficialii federaţiei de la Sofia. Selecţionerul Penev nu este pe aceeaşi lungime de undă cu şefii săi, în timp ce fanii bulgari cred că România va învinge la Sofia. La Bucureşti, Neşu l-a înlocuit ieri pe Ştefan Radu, accidentat.

Selecţionerul Bulgariei, Dimităr Penev, s-a plâns de condiţiile în care trebuie să se antreneze naţionala. După ce marţi echipa s-a antrenat pe un teren secundar al complexului "Georgi Asparuhov" (care aparţine campioanei Levski), şi nu pe stadionul "Vasil Levski", "conservat" pentru meciul cu România (programat sâmbătă, ora 18.00), ieri naţionala Bulgariei s-a pregătit pe terenul Slaviei Sofia.

"Nu se poate aşa ceva. Arătăm ca o trupă ambulantă, ne mutăm de pe un stadion pe altul ca să ne antrenăm", a izbucnit Penev. "Pe <> oricine intră exact lângă terenul de pregătire", a conchis selecţionerul. Potrivit postului tv Kanal 3, adevăratul motiv pentru care naţionala s-a antrenat ieri pe "Slavia" a fost acela că stadionul se afla cel mai aproape de reşedinţa bulgarilor, de la Boiana, o zonă rezidenţială situată la marginea Sofiei, pe versantul nordic al muntelui Vitoşa. Tartorii naţionalei au cerut imperativ să nu se obosească, traversând Sofia de la un capăt la altul.

Doar 3.000 de bilete vândute până ieri

Interesul suporterilor pentru meciul cu tricolorii nu este foarte mare. Deşi preţurile tichetelor sunt destul de mici (10 leva - 5 euro, la tribuna I, 5 leva - tribuna a II-a şi 2 leva - peluze), până ieri după-amiază numărul biletelor vândute nu depăşea 3.000. Nici vremea nu-i ajută pe fani să vină la stadion, la ora partidei meteorologii anunţând că e posibil să ningă, iar temperatura nu va depăşi 2 grade.

Neşu, în locul lui Ştefan Radu

Un alt motiv este acela că bulgarii nu mai au încredere în favoriţi. Astfel, unul din trei bulgari crede că România va învinge la Sofia, potrivit unui sondaj realizat de agenţia Focus.

Şi totuşi, mai sunt şi bulgari optimişti. Deşi şansele de calificare la turneul final de la anul sunt foarte mici, mijlocaşul Stanislav Anghelov mai speră: "Eu cred în Dumnezeu. Trebuie să jucăm la victorie cu România. Este o echipă redutabilă, dar noi am învins la Sofia naţionale mult mai puternice". Pentru a se califica la Euro, Bulgaria trebuie să câştige cu România şi Slovenia, iar Olanda să ia doar un punct din întâlnirile cu Luxemburg şi Belarus.

După ce a fost nevoit să renunţe la Mutu, Piţurcă a mai fost pus şi ieri în faţa unei alte accidentări. Aşa că, în locul dinamovistului Radu, a fost chemat stelistul Neşu.

Altfel, ieri FRF a anunţat că de luni se vor pune în vânzare biletele pentru meciul cu Albania la stadioanele Steaua, Rapid, Dinamo şi, bineînţeles, la casele arenei "Naţional", din Complexul "Lia Manoliu", care va găzdui şi partida: 50 de lei - tribuna 0, 20 de lei - tribuna I şi a II-a şi 10 lei - peluze.

>> Nu există o bază a naţionalei, nimic. Am spus că vreau două antrenamente cu uşile închise. Ei bine, nu am unde să le fac. Oricine poate urmări şedinţele de pregătire. Nu sunt paznic să-i gonesc pe oameni, dar nici chiar aşa.
Dimităr Penev
selecţioner Bulgaria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite