În a treia urnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> România a evitat întâlnirea cu granzi precum Germania, Spania sau Portugalia, dar ar putea avea o grupă de coşmar la Euro 2008. UEFA a anunţat ieri componenţa urnelor valorice pentru

>> România a evitat întâlnirea cu granzi precum Germania, Spania sau Portugalia, dar ar putea avea o grupă de coşmar la Euro 2008.

UEFA a anunţat ieri componenţa urnelor valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de anul viitor. Repartizarea, care s-a făcut în funcţie de media de puncte marcate în ultimele două campanii din preliminarii (CM 2006 şi Euro 2008), plasează România în a treia urnă valorică, alături de Germania, Spania sau Portugalia.

Tricolorii vor evita, astfel, cel puţin în faza grupelor, trei rivale de temut, însă nu pot fi siguri că vor avea o grupă uşoară. În cel mai rău caz, elevii lui Victor Piţurcă vor avea parte de o grupă cu Olanda şi finalistele ultimului Campionat Mondial, Italia şi Franţa. Norocul le-ar putea aduce lui Mutu şi compania adversari ca Austria, Suedia şi Polonia, formând o grupă accesibilă la prima vedere.

Tragerea la sorţi este programată pe 2 decembrie, în Elveţia, la Lucerna. FIFA va anunţa astăzi urnele valorice pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010, care va avea loc în Africa de Sud. Cel mai probabil, România nu va fi cap de serie, nereuşind astfel să evite superputerile Europei în preliminarii. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc duminică, la Durban.

170 de echipe naţionale de fotbal vor fi incluse în tragerea la sorţi, deşi, iniţial, un total de 205 ţări au intrat în preliminarii. În cele din urmă, cinci s-au retras, iar alte 30 au fost eliminate în meciurile disputate înainte de preliminariile jucate de confederaţiile din Africa, Asia şi Oceania.

Baric şi-a dat demisia

Selecţionerul Albaniei, Otto Baric, a demisionat din funcţie după ce echipa sa a pierdut cu 1-6 meciul de miercuri seară, cu România. "După ce a văzut starea echipei, Baric a spus că nu mai este capabil să antreneze naţionala şi nici îndeajuns de puternic pentru a continua munca la prima reprezentativă", a anunţat joi Federaţia Albaneză de Fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite