Nu trageţi în pianist!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Steaua-FC Sevilla (mâine, 21.45, în direct la ProTV) va fi condusă de germanul Herbert Fandel, director de şcoală de muzică, unul dintre cei mai valoroşi, dar şi controversaţi arbitri ai

>> Steaua-FC Sevilla (mâine, 21.45, în direct la ProTV) va fi condusă de germanul Herbert Fandel, director de şcoală de muzică, unul dintre cei mai valoroşi, dar şi controversaţi arbitri ai momentului.

Arbitrul ultimei finale de Liga Campionilor, Liverpool - AC Milan (1-2), vine în Ghencea. Germanul Herbert Fandel a fost ales de UEFA pentru a oficia meciul dintre Steaua şi FC Sevilla.

Neamţul, care este prieten cu Dorinel Munteanu, a fost protagonistul unui episod controversat în luna iunie, când a fost atacat pe teren în timpul partidei Danemarca - Suedia (0-3), din preliminariile pentru Euro 2008.

De meserie profesor de pian, germanul Fandel este unul dintre cei mai valoroşi arbitri ai momentului, deşi nu poate sta departe de necazuri. A fost chiar lovit pe teren în luna iunie a acestui an, în timp ce conducea meciul Danemarca - Suedia.

La scorul de 3-3, a acordat corect un penalty suedezilor, după ce danezul Poulsen a lovit un adversar cu pumnul în stomac, chiar în propriul careu. Lovitura din care suedezii ar fi putut câştiga meciul nu a mai fost executată.

Un fan a intrat pe teren şi l-a lovit pe Fandel, care a oprit imediat partida şi a plecat de pe teren. Suedia a câştigat până la urmă meciul la "masa verde", scor 3-0. În luna august, Fandel a fost atacat dur de presa rusă, pentru felul în care a arbitrat meciul Spartak Moscova - Celtic Glasgow (1-1), din preliminariile Ligii Campionilor.

Germanului i s-a reproşat anularea unui gol valabil al lui Spartak şi faptul că nu a penalizat patru presupuse henţuri în careu ale scoţienilor. "Arbitrul german a anulat un gol valabil marcat de Spartak şi a stabilit un record unic, nevăzând patru henţuri în careu", acuza atunci cotidianul rus "Sport-Express".
Adrian Porumboiu:

"E superarbitru"

Observator al UEFA la acea partidă, fostul arbitru Adrian Porumboiu îl apără pe neamţ.
"Steliştii să joace liniştiţi, Fandel e un superarbitru. Ruşii vorbesc prostii. Singura fază discutabilă a fost cea a golului anulat, dar la reluări s-a văzut că a fost o decizie la limită.

În niciun caz nu se poate spune că a făcut praf meciul", a declarat patronul Vasluiului, care a dezvăluit că arbitrul german e prieten cu Dorinel Munteanu: "Chiar au vorbit de curând la telefon, dar să nu vă aşteptaţi să favorizeze Steaua, e un arbitru mult prea mare".

Sevilla are probleme mari

Lista jucătorilor andaluzi care nu pot evolua în meciul cu Steaua s-a mărit ieri, după accidentarea lui Duda.
Absenţa acestuia se adaugă celor ale jucătorilor Federico Fazio - ruptură musculară, Angel Crespo - operat după o fractură de malar, indisponibil o lună, Escude - în recuperare după problemele avute la pubis şi Javi Navarro, indisponibil de multă vreme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite