Begu, favorită în finala de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu a învins-o de două ori în acest an pe adversara sa din finala BCR Ladies Open, Laura Pous-Tio din Spania. Pous-Tio a împiedicat o finală românească, trecând de Simona Halep cu 6-0, 6-3, în timp ce Begu a învins în semifinale o altă iberică, Carla Suarez-Navarro, 6-4, 7-5.

Ascensiunea Irinei Begu în tenisul mondial continuă la Bucureşti şi, în ciuda problemelor medicale, se pare că nimeni nu-i poate sta în cale româncei. Begu va juca a cincea finală din acest sezon de excepţie pentru ea, două dintre acestea fiind în cadrul unor turnee WTA. După ce a fost chinuită în sferturile de finală de dureri la piciorul drept, românca a încercat să încheie cât mai repede conturile în partida de ieri. "Piciorul este mai bine. Am încercat să termin în două seturi şi din această cauză am tras tare pentru a nu ceda în setul al doilea. Nu ştiu dacă aş fi rezistat în fizic într-un eventual set trei", a spus Begu după meci. Condusă cu 4-2 în setul doi, românca a revenit în meci şi apoi a făcut break-ul decisiv pentru 6-5, câştigând meciul pe propriul serviciu.

 „Meciul de ieri a fost mai greu. Astăzi m-am simţit chiar foarte bine pe teren. Nu mă aşteptam să ajung până aici, vroiam doar să termin turneul sănătoasă", a mai spus Irina, care s-a calificat şi în finala de la dublu (disputată după închiderea ediţiei). Begu are toate şansele să-i ia faţa Alexandrei Dulgheru şi să devină, de luni, cea mai bine clasată româncă din WTA, chiar dacă nu se impune în finala de astăzi.

Halep a clacat

Deşi mai bine clasată decât adversara sa din semifinale, Laura Pous-Tio din Spania, Simona Halep nu a reuşit decât prea târziu să intre în meci. A cedat repede primul set cu 0-6 iar în al doilea a început să joace abia la scorul de 1-4. „Am fost foarte încordată încă de la începutul meciului. Laura a jucat bine, mi-a scos mingile şi a jucat foarte lent, ceea ce m-a incomodat", a declarat Halep. „Îmi pare rău că nu am jucat bine, mi-aş fi dorit să jucăm aici o finală românească, dar sper ca Irina să mă răzbune în finală", a mai spus Simona. Ea a plecat de ieri pentru a se odihni două zile acasă, la Constanţa, iar luni urmează să decoleze spre Statele Unite pentru sezonul pe ciment.

Rejucarea unui vis



BCR Ladies Open programează astăzi de la ora 17.00, înaintea finalei de simplu feminin, un meci demonstrativ între Ruxandra Dragomir şi croata Iva Majoli. Este reeditarea întâlnirii din sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, din 1997, atunci când Majoli a învins-o pe Dragomir în trei seturi, 6-3, 5-7, 6-2, câştigând apoi trofeul. Cele două, bune prietene, au oferit la finalul meciului o imagine care a făcut la vremea respectivă înconjurul lumii. Ruxandra a trecut fileul şi s-a întins pe teren alături de Iva, amândouă rămânând acolo câteva zeci de secunde.

image

Vezi aici imagini de la semifinalele BCR Ladies Open Romania

Oamenii de la „Forbes" şi „OK!", aşi şi în tenis

Marius Dumitru, Cristina Vrîncianu, Andrei Ştefan şi Adrian Vasile au jucat un meci demonstrativ   Foto:  laszlo raduly



Cele două semifinale ale turneului BCR Ladies Open Romania, care s-au disputat ieri, au fost prefaţate de câteva meciuri de tenis ­inedite în cadrul Zilei Forbes şi OK! Magazine la Academia de Tenis Herăstrău. De la ora 10.00, reprezentanţii Forbes, Adrian Vasile, Cristina Vrîncianu, Marius Dumitru şi Andrei Ştefan au jucat un meci demonstrativ pe terenul 3 şi au arătat că se pricep nu numai la afaceri, ci şi la tenis. Pentru că spiritul de competiţie este un principiu după care se ghidează în viaţa de zi cu zi cei de la „Forbes", partida a fost una pe bune. „Sportul, mai mult decât activitatea în sine, este o luptă cu mintea, mai ales atunci când te afli în dificultate şi încerci să revii. Atunci totul depinde mai puţin de calităţile fizice şi mai mult de cele mentale", a spus Andrei Ştefan, deputy general manager la Adevărul Holding.

Vedetele OK! au făcut show

image



De la ora 16.00 a fost rândul „OK!" să asigure spectacolul pe terenul 3. Echipa formată din Geanina Corondan şi Cristian Taloş a întâlnit-o pe cea formată din actorul Vladimir Draghia şi Florentina Iana, din redacţia „OK!". Cei patru au arătat că tenisul are şi o latură distractivă, oferind multe momente amuzante. „Am jucat mai mult decât OK (râde). Cred că am şanse să ajung numărul 1 mondial", a glumit în stilul caracteristic Geanina Corondan.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite