"Din tenis am câştigat mult mai puţin decât am cheltuit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanca Edina Gallovits (22 de ani) vorbeşte cu sinceritate despre sportul preferat şi spune că şi-a propus să ajungă măcar până în turul trei la Wimbledon S-a născut la

Timişoreanca Edina Gallovits (22 de ani) vorbeşte cu sinceritate despre sportul preferat şi spune că şi-a propus să ajungă măcar până în turul trei la Wimbledon

S-a născut la Timişoara, în decembrie 1984, iar în urmă cu câteva zile a jucat finala turneului de la Barcelona, reuşind cea mai bună performanţă într-un turneu WTA. De altfel, Edina Gallovitis a avut un început de an extraordinar, astfel că a ajuns până pe locul 71 WTA, iar acest lucru îi dă posibilitatea să se gândească la faptul că poate trece trei tururi la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

- Te aşteptai să joci finala la Barcelona, mai ales că ai înfruntat trei favorite şi le-ai învins?

- Am plecat la Barcelona cu ideea să mă pregătesc pentru Wimbledon, să mă antrenez la loviturile care mă vor ajuta pe iarbă. Nu m-am gândit niciodată cu cine joc, ce favorită e sau în ce tur sunt. Pur şi simplu, am intrat pe teren şi am jucat fiecare punct şi am exersat loviturile pe care mi le-am propus înainte de meci.

- Ai sărbătorit cumva această performanţă?

- Am fost în avion în aceeaşi seară spre Londra. Dar am fost la shopping acum două zile. În schimb, am primit multe felicitări de la familia şi prietenii care m-au văzut la televizor. Iar când am ajuns la Londra, m-au felicitat şi româncele prezente aici.

- Cum îţi explici rezultatele bune din acest an care te-au dus în TOP 100 WTA?

- Am muncit foarte mult în ultimii ani şi cred că m-am maturizat mult şi am învăţat despre mine şi despre jocul meu. Îmi cunosc bine slăbiciunile şi ştiu care îmi sunt armele pe teren şi cum să le folosesc.

- Celelalte jucătoare din circuit te privesc altfel de când ai început să ai rezultate foarte bune?

- Cred că da. Cred că au realizat că trebuie să muncească foarte mult pe teren şi să aibă o tactică bună ca să mă învingă. Acum mă respectă mai mult.

- Ce aştepţi să realizezi la Wimbledon?

- Eu sper să am un tablou bun şi să trec trei tururi.

- Cu ce altceva, în afara tenisului, îţi ocupi timpul?

- Internetul, televizorul - Desperate housewives - mai nou, shopping. În plus, îmi place să fiu în bucătărie, dar numai când nu sunt la Timişoara. Mâncarea mamei mele are tot timpul gust mai bun (râde). Îmi place să merg cu maşina la magazin, când sunt în Atlanta (n.r. - locul de rezidenţă), să fac cumpărături pentru cină... şi să ies cu prietenii în weekend.

- Care sunt superstiţiile tale înaintea sau în timpul unui meci de tenis?

- Am prea multe. Dar cele mai importante sunt următoarele: calc pe linii şi mănânc acelaşi lucru în fiecare zi la micul dejun şi cină şi, dacă pierd într-un echipament, rar mai joc cu el a doua oară.

- Care este cea mai frumoasă amintire legată de tenis?

- Am mai multe. Una este de când am câştigat unul dintre primele turnee. Cred că aveam nouă ani şi eram în finală, bunicul meu a venit la meci şi am jucat pe terenul 1 la clubul Electrica din Timişoara şi pentru prima oară o bătusem pe Groza Adela, cred că aşa o chema, şi am câştigat turneul. Alta este când am câştigat primul tur la Roland Garros, iar pe urmă, bineînţeles, când am câştigat semifinala cu Razzano la Barcelona.

- Te-ai gândit la cât ai câştigat şi cât ai cheltuit cu tenisul?

- Cum să nu. Am câştigat (n.r. - 300.000 dolari), mult mai puţin decât am cheltuit. Dar sper să fie mai bine în viitor.

Avem multe fete talentate care însă nu-şi permit să călătorească la toate turneele pe care ar trebui să le joace. Şi dacă nu ai bani să călătoreşti, să plăteşti un antrenor să se ţină după tine, un preparator fizic, nu ai cum să ajungi sus.
Edina Gallovits

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite