"Pentru tata"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul român Cosmin Contra a marcat un gol şi a dat două pase decisive în memoria tatălui său, decedat cu câteva ore înainte de meciul de Cupa UEFA Getafe-AEK Atena

Internaţionalul român Cosmin Contra a marcat un gol şi a dat două pase decisive în memoria tatălui său, decedat cu câteva ore înainte de meciul de Cupa UEFA Getafe-AEK Atena (3-0).

Fundaşul Cosmin Contra, care a fost integralist şi a marcat pentru Getafe în meciul cu AEK Atena, din 16-imile Cupei UEFA, scor 3-0, a făcut un meci foarte bun, fiind declarat omul partidei de cotidianul madrilen "AS", în ciuda faptului că aflase înainte de start de trecerea în nefiinţă a tatălui său.


Jucătorul a menţionat că a dorit să marcheze un gol pentru a-l dedica tatălui său, Vasile, care a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 55 de ani, după o grea suferinţă cauzată de un cancer la gât. "Am aflat de moartea părintelui meu în jurul orei 16.30. Mă aşteptam, dar oricum a fost foarte dureros. Mi-au trecut multe lucruri prin cap: să mă duc acasă, să iau avionul...

M-am gândit jumătate de oră şi am decis să fac un meci bun şi să i-l dedic lui. Este modul meu de a-i mulţumi", a subliniat Contra. Cosmin a marcat în minutul 82, pentru 2-0, în meciul câştigat de Getafe cu scorul de 3-0, rezultat ce a dus la calificarea echipei spaniole în optimile Cupei UEFA.


"Mulţumesc coechipierilor şi prietenilor pentru sprijinul acordat şi pentru mesajele trimise. A fost emoţionant să-mi aud numele scandat din tribune, am şi plâns. M-am simţit foarte îndrăgit de suporterii de la Getafe", a declarat Contra imediat după finalul partidei.


Funeraliile au loc azi


Înainte de startul partidei s-a ţinut un moment de reculegere. Antrenorul Michael Laudrup a afirmat că decizia ca fundaşul să evolueze în meciul de joi i-a aparţinut chiar fotbalistului. "Contra a dorit să joace şi hotărârea i-a aparţinut sută la sută. A dorit să intre pe teren şi eu l-am folosit aşa cum aveam de gând. Nu vreau să discut prea mult despre el şi despre starea lui sufletească", a spus Laudrup. Cotidianul "El Mundo Deportivo" şi-a intitulat cronica de meci: "În optimi, în numele tatălui".


Contra a revenit ieri în ţară, urmând să participe azi la funeraliile părintelui său.

>> Nu există destule cuvinte pentru a descrie meciul făcut de Cosmin Contra în ziua în care a aflat de moartea tatălui său
Cotidianul madrilen "AS"

>> Mi-au trecut multe lucruri prin cap: să mă duc acasă, să iau avionul... M-am gândit jumătate de oră şi am decis să fac un meci bun pentru a i-l dedica.
Cosmin Contra

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite