203 ţări participante la CM de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va fi reprezentată în competiţia de la Osaka (Japonia) de 30 de sportivi, cele mai mari şanse la câştigarea unei medalii avându-le Marian Oprea, la triplusalt De astăzi şi

România va fi reprezentată în competiţia de la Osaka (Japonia) de 30 de sportivi, cele mai mari şanse la câştigarea unei medalii avându-le Marian Oprea, la triplusalt

De astăzi şi până pe 2 septembrie, Osaka găzduieşte Campionatul Mondial de atletism. Nu mai puţin de 203 ţări, din 212 afiliate la IAAF, vor avea reprezentanţi în Japonia, ceea ce reprezintă un adevărat record. Precedentul record data din 1999 (Sevilla), când s-au înscris 202 naţiuni.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi aproape 2.000 de sportivi, printre care şi din ţări exotice precum Brunei, Palau, Fiji, Gabon, Gibraltar, Guam, Kiribati, Micronesia, Nauru Sierra Leone sau Insulele Solomon.

În ceea ce ne priveşte, delegaţia României cuprinde 24 de sportive şi numai şase sportivi, printre care şi Marian Oprea, principalul favorit la câştigarea unei medalii. După ediţia din 2005 găzduită de Helsinki şi la care România a obţinut două medalii de bronz, delegaţia noastră nu se aşteaptă la cine ştie ce rezultate, mai ales că din lotul deplasat nu vor face parte câteva nume grele, precum Constantina Diţă Tomescu, Angela Moroşanu sau veteranul Gheorghe Guşet.

SUA, marea favorită

Pe lângă Marian Oprea, echipa României se va mai baza pe Ionela Târlea, Lidia Şimon, Nuţa Olaru, Oana Pantelimon sau Nicoleta Grasu.

La ultima ediţie a Mondialelor de la Helsinki, americanii au reuşit să câştige un total de 25 de medalii, dintre care 14 doar de aur, performanţă pe care vor încerca să o depăşească în Japonia. În echipa deplasată la Osaka există 14 medaliaţi olimpici şi 22 de sportivi care au obţinut medalii la mondiale, cei mai cunoscuţi fiind Tyson Gay, Wallace Spearmon, Jeremy Wariner, Bernard Lagat sau Michelle Perry.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite