"În ţară am luat 9 kilograme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele trei săptămâni cât a stat în România la mama acasă, după ce a cucerit lumea la Montreal, Lucian Bute a luat serios kilograme. Recunoaşte că e gurmand, dar nu-şi face

În cele trei săptămâni cât a stat în România la mama acasă, după ce a cucerit lumea la Montreal, Lucian Bute a luat serios kilograme. Recunoaşte că e gurmand, dar nu-şi face probleme.

Să stai de vorbă cu Lucian Bute, noul campion mondial la box profesionist, categoria supermijlocie a versiunii IBF, este o plăcere. Sportivul răspunde fără probleme la orice întrebare, vorbeşte fluent, fără a-şi căuta prea mult cuvintele, cum s-ar spune "este citit" şi nu are nimic din fiţele altor vedete de acelaşi rang cu el. Înainte de a se reîntoarce în Canada (marţea trecută), Lucian a acceptat un dialog pentru cititorii "Adevărului".

În cele aproape trei săptămâni pe care le-a petrecut în ţară, Bute a avut parte de tot felul de întâlniri. Părinţi, prieteni, amici, oficialităţi, politicieni sau pur şi simplu oameni de rând, toţi au vrut să-i strângă mâna campionului. "Nu credeam că voi trăi asemenea sentimente vreodată. Practic, pot spune că această centură mi-a schimbat complet viaţa. Mi se pare fascinant cum mă opresc oameni pe stradă, unii chiar în vârstă, 60-70 de ani, pentru a mă felicita, a-mi spune că au plâns la meciul meu sau să-mi ureze baftă în continuare. Este incredibil", spune boxerul.

În timp ce pe întreaga planetă oamenii se pregătesc de sărbători, Lucian are alte priorităţi. "Pe 29 februarie trebuie să-mi pun centura în joc (n.r. - adversarul încă nu a fost desemnat) şi voi începe pregătirile. Probabil voi avea două zile libere de Crăciun şi Revelion, dar atât."

Perioada petrecută în ţară a lăsat urme: "Am mâncat tot ce am vrut, mai ales la mama acasă. Vă daţi seama că am fost tratat regeşte. Pot spune că sunt un gurmand. Chiar am pus 9 kilograme, dar nu-mi fac griji. Cu o lună înainte de fiecare meci încep o dietă, recomandată de nutriţionist, şi slăbesc fără probleme până la 76,300 kg, care este limita la categoria mea".

Lucian nu a băut niciodată băuturi tari: "Nu-mi plac, nu am gustat niciodată o gură de whisky. În schimb, îmi place vinul, dar fără excese".

Îşi prepară singur ciorbele

"Eu stau mai mult singur în Canada, aşa că nevoia te mai învaţă. Nu sunt un mare fan al gătitului, dar, din când în când, mai fac câte o ciorbiţă ţărănească. Normal, stau tot timpul cu telefonul la ureche pentru ca mama să mă îndrume". Când vine vorba de femei, Lucian se ruşinează brusc.

"Nu-mi place să vorbesc public despre acest subiect. Am o prietenă, dar nu vă spun mai mult". Totuşi, nu duce lipsă de admiratoare: "În Canada, la meciurile mele, din 14.000-15.000 de spectatori, jumătate sunt femei. Nu exagerez. Acolo boxul este un sport extrem de popular".

Steluţa Luca i-a promis finala

Nu mai reprezintă un secret faptul că verişoara lui Lucian Bute este Steluţa Luca, interul dreapta al naţionalei noastre de handbal feminin. "Am vorbit cu Steluţa, dar şi cu soţul ei, Andrei, înainte ca fetele să plece în Franţa. Era foarte optimistă şi încrezătoare în şansele lor. Mi-a promis că vor juca finala, iar de acolo totul
este posibil".

Lui Bute îi place şi fotbalul. El a devenit un apropiat al echipei naţionale de fotbal de când tricolorii au fost într-un turneu de partide amicale în mai 2006 în State. "Atunci m-am dus la ei. Cu Mutu am vorbit cel mai mult, dar nu pot spune că ne-am împrietenit, am rămas amici. I-am felicitat în vestiar şi înainte de meciul cu Albania. Sunt nişte băieţi extraordinari. Dacă voi avea timp liber, mi-ar plăcea să fiu în tribune, alături de ei la Campionatul European".

"Băsescu, un tip simpatic"

Cum era de aşteptat, şi preşedintele ţării, Traian Băsescu, l-a primit la Palatul Cotroceni pe Bute. "A fost o întâlnire emoţionantă. Preşedintele are simţul umorului. Chiar a spus: <> . Mi-a promis că, dacă se va organiza un meci de-al meu la Bucureşti, va veni să mă susţină", ne-a spus Lucian, care a explicat că a primit drept recompensă doar o medalie.

Ca orice alt sportiv, şi Bute are idoli. "Am învăţat foarte multe de la Francisc Vaştag, alături de care m-am antrenat aproape patru ani de zile la lotul naţional. Am învăţat enorm de la el. Din afară, Oscar de la Hoya a fost şi va rămâne un boxer extraordinar, la fel şi Sugar Ray Leonards, ca să nu mai spun de Floyd Mayweather. Mă inspir din tactica lor, pot spune că am <> multe de la ei", a conchis Bute la finalul discuţiei.

Această centură mi-a schimbat complet viaţa. Mi se pare fascinant cum mă opresc oameni pe stradă, pentru a mă felicita
Lucian Bute

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite