"Are stofă de mare fotbalist!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Ioan Sdrobiş, care i-a promovat în fotbalul mare pe Cristi Chivu si pe Vali Badea, este convins că tânărul star ar putea ajunge jucător de calibru Puştiul de doar 19 ani,

Antrenorul Ioan Sdrobiş, care i-a promovat în fotbalul mare pe Cristi Chivu si pe Vali Badea, este convins că tânărul star ar putea ajunge jucător de calibru

Puştiul de doar 19 ani, adus în vară de la Jiul Petroşani, a reuşit sâmbătă seara să aducă toate punctele echipei lui Gheorghe Hagi, care a suferit aproape 80 de minute în faţa lui Poli Iaşi. Eric Bicfalvi a marcat printr-o execuţie de zile mari unicul gol al partidei din Ghencea.

"Am simţit că fac infarct de emoţie, după ce am văzut că mingea s-a oprit în plasă. Mă trec fiorii atunci când suporterii îmi strigă numele", a declarat Eric, după prima sa reuşită în tricoul roş-albastru. Noua speranţă a Stelei a rămas în vară sub bagheta lui Gheorghe Hagi, pe ultima sută de metri, fiind la un pas să ajungă sub formă de împrumut la Gloria Buzău.

Jucătorul, care a început fotbalul la Satu Mare, a pornit ascensiunea odată cu trecerea la Jiul Petroşani, în vara anului trecut. La început, puştiul asemănat din punct de vedere fizic cu fostul internaţional suedez Tomas Brolin a stat mai mult pe banca de rezerve. Venirea la Petroşani a "părintelui" Sdrobiş (62 de ani) i-a schimbat, practic, destinul blondului mijlocaş.

"De cum l-am văzut, mi-am dat seama că Eric are stofă de mare fotbalist. Am decis să-l introduc titular şi se vede că nu am greşit. Nu puteam să mă opun plecării lui în Bucureşti. Mă bucur pentru alegerea pe care a făcut-o", spune Ioan Sdrobiş, care îi recomandă lui Hagi să-l folosească cât mai mult.

Omul care i-a lansat pe Cristi Chivu şi pe Valentin Badea este convins de ascensiunea fantastică pe
care o poate avea proaspătul star din ograda lui Gigi Becali. "Chivu are robusteţe, tehnică bună. Vali Badea are fantezie şi putere de muncă. Pe lângă toate acestea, Eric are ceva special. Este greu de ghicit de adversarii direcţi. Pe asta nu o obţii cu muncă. Este un dar de la Dumnezeu", este de părere managerul celor de la Jiul Petroşani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite