Dacă nu ştiaţi, Poli a jucat ieri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politehnica Timişoara, formaţia italianului Claudio Zambon, care deţine sigla, palmaresul şi culorile echipei de pe Bega, a evoluat ieri în Divizia C la Bucureşti, pierzând cu 2-3 în faţa

Politehnica Timişoara, formaţia italianului Claudio Zambon, care deţine sigla, palmaresul şi culorile echipei de pe Bega, a evoluat ieri în Divizia C la Bucureşti, pierzând cu 2-3 în faţa celor de la Aurora Mangalia.

Poli Timişoara, echipa care deţine palmaresul formaţiei de pe Bega în urma demersurilor lui Claudio Zambon, joacă, deşi pare aberant, în Bucureşti, pe arena Laromet. Aflat lângă fabrica omonimă şi înghesuit între blocuri, într-un peisaj tipic industrial, de periferie, stadionul are o tribună în care, pentru partida de ieri dintre adevărata Politehnica, aflată pe ultimul loc al seriei a doua a Ligii a III-a, şi Aurora Mangalia, au venit în jur de 50 de oameni.

În afară de câţiva liceeni, prieteni de-ai puştilor care joacă la formaţia ce ar trebui să apere onoarea fotbalistică a Timişoarei, au mai venit la meci şi câţiva gură-cască: un beţiv care dă indicaţii ca un adevărat antrenor sau un sexagenar care, în răstimpuri, mugeşte dintr-o goarnă. Echipele intră pe teren, dar, surpriză, alb-violeţii joacă, de fapt, în alb-albastru. "Sunt echipamentele în care evolua Universitatea Craiova acum câţiva ani", ne explică directorul general Dorel Vulpoiu. Începe meciul, tinerii de pe teren pun osul serios, pentru că este o încleştare a disperării. Un câine face câţiva paşi timizi în interiorul suprafeţei de joc, însă centralul îl goneşte cu blândeţe. "Şansele să scăpăm de retrogradare sunt minime. Din cei 11 jucători cu care am început azi, şase sunt juniori. La fel, patru dintre cele şapte rezerve. Primele sunt de 150 de lei pentru o victorie acasă şi de 300 de lei pentru una în deplasare, dar în acest sezon băieţii nu prea au avut ocazia să le încaseze", recunoaşte Vulpoiu, care însă nu este foarte îngrijorat. "În proporţie de 99%, Constantin Iacov va prelua palmaresul şi echipa de la Zambon. Probabil că FC Naţional va dispărea de la nivelul primei ligi, lăsându-i locul adevăratei Poli, care are şanse mari să joace pe <> , în locul echipei care e, de fapt, Fulgerul Bragadiru. Sunt convins că vor veni 30.000 de oameni la meciurile adevăratei Politehnica", mai spune Vulpoiu. Rămâne de văzut dacă acest club, care va eşua în a patra ligă, va avea cui să îi ia locul în Liga 1. Naţionalul suferă pe locul 17.

Cine este Zambon?

Claudio Zambon este un om de afaceri italian de 49 de ani rezident în România. Din anul 2000 a preluat Politehnica Timişoara, echipă cu mari probleme financiare în acea vreme. Italianul, personaj extrem de controversat, a ţinut cu dinţii de brandul Politehnicii, de palmares, culori şi emblemă, intrând în conflict cu Marian Iancu, patronul lui FCU Poli Timişoara. În vreme ce Iancu s-a bucurat de o notorietate crescândă, Zambon a preferat să stea în umbră şi să se ocupe de proces aşa cum a ştiut mai bine. "Eu mă pricep la asemenea lucruri. Am făcut o facultate în Italia, pe profil comercial. Apoi am avut o mulţime de procese în viaţă. În 49 de ani pot spune că nu am pierdut niciodată vreun litigiu civil sau penal", a precizat italianul. Marian Iancu s-a alăturat pe lista "victimelor" lui Zambon unde figurează şi cluburi precum Perugia sau Atletico Madrid. "Am experienţă mare cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Am câştigat acolo un proces cu Perugia, împotriva celebrului Gaucci. Apoi am câştigat în faţa lui Atletico Madrid. Am obţinut bani pentru fostul jucător al Politehnicii, Cosmin Contra".

E mare pasionat de poker

Zambon este pasionat de jocuri de noroc, în special de poker. Afaceristul este unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din ţara noastră, câştigând în primăvara lui 2005 cel mai puternic turneu de poker din România la care au luat parte 33 de sportivi de diferite naţionalităţi. Deprinderile căpătate la poker l-au ajutat pe Zambon în lupta dusă contra FRF. El a ameninţat că va face un memoriu la Parchet pentru a reclama neregulile făcute de federaţie în ultimii ani. După ce a câştigat procesul palmaresului, a renunţat cel puţin pentru moment la depunerea memoriului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite